Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » 18 éves fiú vagyok és nagyon...

18 éves fiú vagyok és nagyon ectomorph, segíteni esetleg?

Figyelt kérdés

Szóval korom, nemem fennt olvasható. Hízni nem szeretnék, mert nem az a célom, hogy egy eleve fejletlen izomzatra egy csomó hájat felszedjek (ha tudnék) és dagadék legyek.

Amúgy semmi baj az anyagcserémmel, egyszerűen ilyen a testalkatom. Mindennel tisztába vagyok, de nem bírnék annyit enni, hogy eredményes legyen az edzésem. Mit kéne csinálnom? 174cm/53kg

2015. júl. 17. 20:27
 1/7 anonim ***** válasza:
Mit kéne csinálnod? Enned, sokat.
2015. júl. 17. 20:32
 2/7 A kérdező kommentje:
kihánynám :D
2015. júl. 17. 20:35
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Mit kéne csinálnod... mondjuk gondolkodni, hogy hogyan tudsz elég kalóriát letömni a torkodon.

Pld. turmixokkal. Na nem a szokásos szarokkal, amiket a szkájtek a bájotekk meg a többi idiótä cég árul, hanem mondjuk:

- Zabpehely

- Mogyoróvaj

- Sült tojásfehérje, nálad simán mehet tükörtojás is

(ha só és egyéb fűszer nélkül sütöt meg, semleges ízű marad)

- Valami gyümölcs, hogy legyen (jó/jobb) íze

Összeturmixolod, és 10-25 másodpercen belül megiszod. Ennyi bevinni kb. 1000-1200 kalóriát.

A másik megoldás, hogy megeszed a kajáidat, veszel olívaolajat, és minden kaja előtt vagy után fogod, és megiszol akárhány grammot (amennyire szükséged van). 1g olívaolaj 9.3 kcal. Beleöntöd egy kis csészébe és lehúzod mint egy rövidet... ennyi. Már ha nem akarod ráönteni a kajádra.

Azon kívül meg kellene tanulnod enni. A hozzád hasonló emberek mindig mást csinálnak kaja közben. Ha leülsz kajálni, akkor gondolom ott a telefonod a közelben, közben facebookozol, írogatsz, videót nézel, akármit csinálsz, és csak szép lassan eszel, így hamar megérkezik a "teltség érzet", és nem tudsz többet enni.

Megoldás ha leülsz, és semmi mással nem foglalkozol, csak a kajával, ráadásul úgy, hogy minél gyorsabban megedd.

Idővel kitágul a gyomrod, onnantól kezdve jobb lesz. Ezen kívül próbálj meg minden más mozgást minimalizálni.

2015. júl. 17. 20:36
 4/7 anonim ***** válasza:

Tuti recept:

-keménytojás leaprítva

-tej

-valami gyümölcs, hogy íze is legyen

-mogyoróvaj, de nem a bolti retek, ha lehet

összeturmixolod, zabpelyhet szórsz bele.

2015. júl. 17. 20:42
 5/7 anonim ***** válasza:
Az előző válaszoló tud olvasni.
2015. júl. 17. 20:43
 6/7 A kérdező kommentje:
Mindegy :D
2015. júl. 17. 20:48
 7/7 Krisz85 ***** válasza:

én cserélnék Veled, Endo Mezo vagyok. Namármost ha nem érdekelnek az állóképességi sportok, futás bringa első körben, és izmot szeretnél növelni első körben nézz szét a családban.

Sok 18 éves srác aki ectonak indult végén 25 éves korára írtó kövér lesz, egyszerűen azért, mert nem mindegy, hogy valaki hormonálisan pusztán poszt-pubertásként gyors anyagcserével van megáldva, aztán ez belassul a 30 as éveihez közeledve, vagy élete végéig ectomorf marad, apud lesz a kulcs, ha ő hízékony volt vagy most is vékony mint egy kenyai futó, akkor behíznod szinte lehetetlen, sajnos a rossz hír, hogy írtó nehéz és költséges lesz nagy izomtömeget pakolnod magadra, de nem lehetetlen, sőt! Azt tudd, hogy ami viszont feljön lassan és sok évek munkája alatt nagyobb részben lesz minőségi szálkás izom, mint pl nekem, akinek nagyon gyorsan reagál a teste, de jön fel háj is ,aztán nem győztem anno diétázni. Volt hogy két hét edzés után már közölték ,hogy akkor már egy éve járok a terembe legalább!? Vicces volt.

Mindenesetre azt kellene kikisérletezned, hogy mire reagál a tested, nagy súlyos kevés ismétléses edzésre, vagy fordítva. Sajnos az a gond, hogy volt ektomprf haverom, amerikai focizni akart, felszedett 5 év alatt kb 6 kg izmot, kapott egy durva 10 napos vírusos hasmenést -8 és fél kiló :S , kb éves szinten 150 ezret költött tápkiegre, aztán rájött, hogy lehet más sportot kéne választania, amiben van sikerélmény, azóta fut, nyert pár versenyt.

Én sem lennék légtornász ha tériszonyom lenne.

2015. júl. 17. 21:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!