Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Porckopás esetén lábedzés?

Porckopás esetén lábedzés?

Figyelt kérdés

21 éves vagyok, kicsit több, mint 2 éve edzek konditremben(kisebb-nagyobb kihagyásokkal). Eleinte nagyon intenzíven edzettem a lábamra, aminek fél év után meg is lett az eredménye. A térdem iszonyúan kattog, már akkor is, ha szimplán leguggolok. Még az elején Arthro Guardot szedtem, de nem bizonyult hatásosnak, így váltottam Cápaporc, MSM, Glükozamin hármasra, ami szintén hatástalan volt. Azt tanácsolták, hogy hagyjam abba a lábedzést, amíg helyre nem jön a térdem. Most már legalább fél éve nem lábaztam, és elkezdtem szedni a Sciteces kollagént, és a NEM Fortét, ami 1 hónap után még mindig nem hat, ugyanúgy ropog a térdem.

Szeretném újra elkezdeni a lábedzést, nagyon óvatosan, kis súlyokkal. A kérdésem az lenne, hogy milyen edzésmódszert javasoltok, amivel meg tudnám erősíteni a lábizmaimat, és amivel javítható a térdízületem állapota? Előre is köszönöm!

F/21

2015. júl. 13. 19:50
 1/4 anonim ***** válasza:
Milyen tudományos tétel, vizsgálat igazolta számodra, hogy a károsodott porc állapota a szervezetbe kívülről enterálisan bevitt anyagoktól gyógyulhat ?
2015. júl. 13. 20:24
 2/4 anonim ***** válasza:
Saját súlyos edzés menjen lábra szép fokozatosan, de amíg kattog, addig semmiképp ne csináld. Zselatin és halolaj segíthetne még. Valamilyen gyógytorna kellene neked még szerintem.
2015. júl. 13. 21:22
 3/4 A kérdező kommentje:

1. válaszoló: A porcokban jelen levő sejteknek is ugyanúgy van anyagcseréje, csak sokkal lassabb. Ezt a folyamatot is lehet serkenteni, gyorsítani!

2. válaszoló: Köszönöm a tanácsot, én is valami hasonlóra gondoltam. A baj csak az, hogy a ropogás nem múlik el, nem enyhül a terhelés megvonástól sem. Arra gondoltam, esetleg a combfeszítő gépen, leheletnyi súllyal erősíteném a quadricepsemet abban a mozgástartományban, ahol nem ropog. Ezzel is picit stabilizálnám a térdemet, de lehet, hogy csak ártanék vele.

2015. júl. 14. 13:06
 4/4 anonim ***** válasza:
A combfeszítő gép még lehet, hogy elmegy kis súllyal. Meg lehet próbálni, de nagyon óvatosan. Ha nem jó, akkor ne csináld.
2015. júl. 14. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!