Valamira érzékeny vagyok, vagy gluténre, vagy valamire.
Az edzést tudnám folytatni jó eredménnyel emiatt?
Figyelt kérdés
Körülbelül egy hónap múlva fog kiderülni, hogy esetleg érzékeny lehetek vagy a gluténre, vagy tejfehérjére, vagy tejcukorra stb. Onnan gondolja az orvosom, hogy az általános vérkép nem mutat ki semmit, illetve az allergia teszt sem, de az előbb említettek még nincsenek kizárva. Ha valamelyikre érzékeny lennék, és diétát kellene tartani, akkor tudnék még rendesen tömeget növelni, erősödni, izmosodni? Pl. fehérjeallergia esetén? Vagy a gluténérzékenység esetén? Csak az a baj a gluténnal, hogy attól félek, ha az van, akkor az elég komoly felszívódási zavarral is járhat, ami a testépítésben hát hogy mondjam, nem túl előnyös. Köszönöm előre is a válaszokat!
2015. júl. 7. 17:54
1/8 anonim válasza:
Ember ilyen szrokat eleve nem kéne enni, a testépítők szoktak tejsavófehérjét inni aminek semmi jelentősége nincsen. Arról hallottál már, hogy azoknak az embereknek akik komolyan gondolják ezt a sportot étrendjük is van?
2015. júl. 7. 18:21
2/8 A kérdező kommentje:
Te most hogy értelmezted ezt a kérdést? Most nem arról van szó hogy direkt tömöm magamba a gluténos dolgokat, de például egy-két szelet fehér kenyér lecsúszik, ami kb. bőven elég, hogy rosszul legyek (bőrileg). Tejet meg reggel és este szoktam inni. Napi bevitel belőle maximum 8 deci. A fehérje bevitelemet nem ez fedezi főként... Az étrendet próbálom tartani már amennyire lehet. Ismerem a tömegnövelő étrendet.
Kérdés továbbra is az, hogy ha ilyen diétát kellene tartanom, amikben felsorolt anyagok nincsenek, attól még lehet tömeget növelni eredményesen? Illetve akkor is ha a guténérzékenység felszívódási zavart okozott?
2015. júl. 7. 18:37
3/8 A kérdező kommentje:
Hogy érted, hogy tejsívó fehérjét csak testépítők szoktak fogyasztani, és semmi jelentősége? Mi az hogy semmi jelentősége?
2015. júl. 7. 18:39
4/8 anonim válasza:
Számtalan fehérje- és szénhidrátforrás létezik a tejen és a búzán kívül. Sokak szerint ezeket senkinek nem kéne enni, nem csak annak, akinek már komoly tüneteket okoznak.
Ott van még a rizs, a tojás, a hús, mindenféle zöldség, zab, amiket nyugodtan ehetsz. Semmilyen hátrányban nem leszel, ha glutén és/vagy tejérzékeny vagy.
2015. júl. 7. 18:53
5/8 A kérdező kommentje:
Jaj de jó! Köszönöm a választ! A zabot viszont úgy olvastam, hogy nyomokban tartalmazhat glutént. Nyilván a zabban nincsen glutén, de a csomagoló, feldolgozó egységekben valószínűleg lisztet, vagy valami mást is csomagolnak, és hozzá kerülhet.
2015. júl. 7. 18:56
6/8 anonim válasza:
Figyelj testépítők hozzá sem szoktak nyúlni gluténos dolgokhoz úgy értem, tejterméknek is csak tejsavófehérje szokott menni, de eszel helyette húst.
2015. júl. 7. 21:26
7/8 anonim válasza:
Elvileg lehet gluténnal szennyezett a zab, de úgy tudom lehet kapni gluténmentest, csak elég pofátlan áron. De ha még ezt is kizárjuk, akkor is marad sok lehetséges szénhidrát forrás. Én a gyümölcsöket sem tekintem olyan rossznak, mint azt sokan gondolják, de köretnek is marad még bőven alternatíva: köles, hajdina, meg a fene tudja még hány féle gabonát és magot lehet kapni. Persze ezeket kikiáltották reformkonyhásnak, így drágábbak a rizsnél. Mondjuk egy finomabb fajta rizsnek is tud borsosabb ára lenni.
2015. júl. 7. 23:05
8/8 anonim válasza:
Tejsavófehérje is helyettesíthető, ha akarsz protein turmixot kiegészítésnek. Ott a porított tojásfehérje, nagyon jó minőségű fehérjeforrás, és szerintem finomabb is, mint a tejsavó. Van más alternatíva is, de én a tejsavó után a tojáshoz nyúlnék.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!