Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Fekvenyomás helyett tolódzkodá...

Fekvenyomás helyett tolódzkodás súllyal?

Figyelt kérdés

Elköltöztünk, a helyi sufniteremben pedig nincs fekpad. Illetve van, de az össz teherbírása 120 kg, tehát maximum 40 kilóval tudnám nyomni, annál meg kb. a semmi is jobb.

Engem főleg az érdekel, hogy a guggolásom, fekvenyomásom, felhúzásom erős legyen, elsősorban erre edzek. Csak ugye a fekvenyomás nélkül ez nehezen megoldható. Én a súllyal tolódzkodást találom a leginkább hasonló gyakorlatnak. Lenne-e értelme, ha ezentúl azt végezném fekvenyomás helyett?

2015. jún. 22. 23:50
 1/9 anonim ***** válasza:
Padlóról nyomás?
2015. jún. 23. 00:00
 2/9 anonim ***** válasza:
Kézisúlyzós nyomásokat nem tudsz végezni? Az össz teherbírásba a testsúlyod is beleszámít?
2015. jún. 23. 00:01
 3/9 anonim ***** válasza:
Régen én is csináltam padlóról nyomást tricepszre, de mellre nem a legjobb mert nem nyúlik meg a mellizom eléggé.
2015. jún. 23. 00:03
 4/9 anonim ***** válasza:
Én haspadról csinálom itthon egykezes súlyzókkal a mell edzést. Egy kezes súlyzók nincsenek? Két db 20-25 kg-s már jó kis edzést biztosítana. :D Fekve nyomni és tárogatni is teljesen jól lehet vele. Padlóról nincs értelme, akkor inkább székről próbáld meg.
2015. jún. 23. 00:07
 5/9 anonim ***** válasza:
#4 Nagyobb súlynál ezek nem túl jó ötletek :))
2015. jún. 23. 00:09
 6/9 A kérdező kommentje:

Igen, a testsúly is beleszámít... de ha nem számítana bele, akkor is necces lenne.

Nincs külön mell edzésem, felsőtest és alsótest napom van, összetett gyakorlatokat végzek. Nyomó gyakorlatra lenne szükségem fekvenyomás helyett. Kézisúlyzó van dögivel, de valahogy nem érzem biztonságosnak székről meg haspadról csinálni:D

2015. jún. 23. 02:35
 7/9 anonim ***** válasza:
Vesztek két cölöpöt, szögeltek rá egy keretet, hogy ne tudjon eldőlni és kész a laza 150-200kg teherbírású állvány padhoz. Ha már homo sapiens sapiens vagyunk, néha gondolkodjunk, ne csak eszközhasználjunk.
2015. jún. 23. 10:26
 8/9 anonim ***** válasza:
A padlóról nyomás nem rossz, de csak kiegészítő gyakorlatnak megy el, a nyomás negatív szakaszát hivatott erősíteni ha jól tudom. Viszont meg lehet próbálni tolódzkodással kiegészíteni.
2015. jún. 23. 15:02
 9/9 A kérdező kommentje:

# 7

komolyan mondom, te valami zseni vagy. :D

2015. jún. 23. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!