Miért nem látszik az eredmény?
5 hónapja tornázom rendszeresen. Eddig Pébtek Enikőre tornáztam, de kb. 3 hete elkezdtem az insanity max 30-at. Nem fogytam, sőt talán egy kicsit több is vagyok, mint voltam. Torna előtt L-carnitint szedek utána fehérjét iszom. Tegnap kérdeztem a páromat, hogy látszik az eredmény, válasza: olyan vagy mint eddig. Ez kicsit elvette a kedvemet.
Miért nem látszódik már legalább egy kicsit az eredmény?

Utolsó látom te ebben profi vagy.
Akkor magyarázd már meg hogy miért törekednek arra hogy a fekvenyomásnál minél inkább a mellet terheljék? Ohh hogy ott az a lényeg azért koncentrált? Most megleptél. De akkor miért terheli a vállat? Mert anélkül elég kivitelezhetetlen lenne talán?
Guggolásnál is a comb a lényeg, az pedig hogy egyes izomcsoportok kapcsolódnak vagy kényszerterhelésnek vannak kitéve még nem jelenti hogy egy fekvenyomás leedz egy egész felsőtestet neked.
Tolódzkodás mindenképp terheli a vállat, de ott sem a váll a lényeg hanem a tricepsz vagy a mell attól függően hogy miként végzed a gyakorlatot. Nem véletlen mondják hogy összpontosíts arra az izomcsoportra. Ha rángatod a súlyt sokkal többet tudsz megemelni, de hogy nem csak azt a részt terheled amit akarsz az 100.
Akár hiszed akár nem a koncentrált bicepsz terheli az alkart, tehát akkor az már nem is koncentrált? Nevetséges dolgokat mondasz.

"Hogy nőne a tömege amikor kardiózik? Ne beszélj már butaságokat. Ez olyan mintha azt mondanád hogy a futástól lesz izom."
Figyelj! A futástól lesz izom! Ha testépítő vagy, és felpakoltál magadra egy rakat izmot, akkor fogyni fogsz belőle a futástól, ha viszont átlagosan nem sportos ember vagy, akkor a futás is erősíteni fog, első sorban természetesen a lábakat, de a hasat is.
Szerinted aki sosem sportolt és elkezd futni, az nem erősödik? Látom a súlyokhoz értő kollégák már elmondták, hogy miért marhaság amit írsz, tedd hozzá ezt is nyugodtan ;)

"Akkor magyarázd már meg hogy miért törekednek arra hogy a fekvenyomásnál minél inkább a mellet terheljék? Ohh hogy ott az a lényeg azért koncentrált? Most megleptél. De akkor miért terheli a vállat? Mert anélkül elég kivitelezhetetlen lenne talán?
Guggolásnál is a comb a lényeg, az pedig hogy egyes izomcsoportok kapcsolódnak vagy kényszerterhelésnek vannak kitéve még nem jelenti hogy egy fekvenyomás leedz egy egész felsőtestet neked. "
Innen látszik, hogy nem tudod miről beszélsz. Elsősorban azért kell "mellből nyomni" a fekvenyomást (vagyis lapockára feküdni, vállakat hátraszorítani), mert ha nem így teszel, csúnyán lesérülhetsz. A helytelenül végrehajtott fekvenyomás nagyon nyírja a vállat. De tegyük fel akárhogy lehetne tolni a sérülés veszélye nélkül: azért mellgyakorlatként csináljuk, mert annak a legjobb..
Egy ilyen gyakorlatnál ráadásul nagyon apró dolgok is különbséget tehetnek: ha kicsit máshogy fogod a rudat (és most nem a szűkfogásról beszélek), a tricepszet jobban bevonod például.
És ha már tricepsz: nem egy emberről hallottam már, aki kismillió izolációs gyakorlatot csinált rá, aztán mégis akkor kezdett el komolyan fejlődni az izom, mikor elhagyta őket és elkezdett komolyan fekvenyomni..
A guggolásnál is a combon van a hangsúly? Igen, de ettől függetlenül keményen dolgozik a has és az alsó hát is, nem véletlen tartják a guggolást az egyik legjobb rásegítő gyakorlatnak felhúzáshoz...
Annyi öngólt rúgtál már, hogy fáj.
200 kilót felhúzni neked nem funkcionális?

Most minek írtam volna le a hogy a tricepsz dolgozik fekvenyomáskor?
Nyilván nem az a lényeg, meg a váll munkája, de ha te annak alkalmazod akkor rendben.
Tudod mit ha annyira hasra megy akkor szerinte hasazás helyett guggolj:) Megnézzük az eredményt.
Ha nem esett volna le nem azt írtam hogy semmi nem dolgozik, hanem hogy az az EGY izomcsoport a lényeg amire koncentrálsz és nem a többi ami besegít.
Ha rosszul nyomsz fekve nyilván nagyobb terhelést kap a váll, meg a tricepsz is de senki nem nyom úgy DIREKT fekve hogy neki milyen jót tesz a vállának.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!