Miért nem látszik az eredmény?
5 hónapja tornázom rendszeresen. Eddig Pébtek Enikőre tornáztam, de kb. 3 hete elkezdtem az insanity max 30-at. Nem fogytam, sőt talán egy kicsit több is vagyok, mint voltam. Torna előtt L-carnitint szedek utána fehérjét iszom. Tegnap kérdeztem a páromat, hogy látszik az eredmény, válasza: olyan vagy mint eddig. Ez kicsit elvette a kedvemet.
Miért nem látszódik már legalább egy kicsit az eredmény?
A magam részéről nem vagyok túlzottan híve ezeknek az otthoni celeb DVD-re tornázzunk 20-30 percet dolgoknak, főleg kezdők esetén teljesen hiányzik a kontroll, hogy megfelelően csinálod e a gyakorlatokat, megfelelő e az intenzitás (a tapasztalat az, hogy a "marhára edzek" érzés mellé nagyon alacsony hatásfok szokott társulni, egyszerűen akár tudat alatt elcsalják az emberek, sokszor egy picit kell csak másként csinálni a gyakorlatot, hogy sokkal-sokkal könnyebb legyen).
Az, hogy az elején nő a tömeged teljesen logikus, mivel elkezdesz izmot építeni, de az elején nem feltétlen fogysz is mellette ugyanannyit. A centiken inkább látszik a különbség, mint a mérlegen, de ha ott sincs változás, akkor vagy egyszerűen rosszul csinálod, vagy sikerült megemelned a mozgás mellé a kalória bevitelt is annyira, hogy ne vegyél észre semmit.
Amúgy ilyen 30 perces otthoni tréninghez (leszámítva azokat, akik tényleg tudják, hogy mit csinálnak, de ők általában nem Pébtek Enikő dvd-re edzenek) teljesen felesleges a fehérje például. Tudom, hogy megadja az edzés érzést, hogy a végén ilyesmit tolsz, de ezt leszámítva teljesen értelmetlen.
Keményen fog hangzani, de a DVD-re otthon tornázás 10 emberből 9-nél csak idő pocsékolás, és sajnos önáltatás, hogy ő sportol, és mindent megtesz.
Ha ilyesmi testmozgással akarsz elérni valamit, akkor keress inkább egy jó termet, és a fehére, meg L-carnitine árából fizesd be magad valamilyen csoportos órára, jár trx-re, valamilyen köredzésre (millió néven futnak ilyenek, de a lényeg ugyanaz), és ha az edző nem hagyja, hogy csak imitáld a gyakorlatokat, akkor kb 3 hónap alatt több eredménye lesz, mint ennek évek alatt.
A súlyokkal való edzést (és ide beleértem a saját testsúlyt is) semmivel nem lehet kiváltani.
Akármit sportol valaki, kell az izmoknak az ilyen fajta terhelés.
Minden sportoló végez súlyzós edzéseket a saját sportága edzései mellett, nem véletlenül.
Én mindig mondom, hogy az alap a súlyokkal való edzés és az aerob/kardió "csak" kiegészíti azt.
De amúgy étrend rendben?
Csak mert a jó kinézet nagyjából 2/3 részben az étrendtől függ.
,,az elején nő a tömeged teljesen logikus, mivel elkezdesz izmot építeni'' Hogy nőne a tömege amikor kardiózik? Ne beszélj már butaságokat. Ez olyan mintha azt mondanád hogy a futástól lesz izom.
,,A súlyokkal való edzést semmivel nem lehet kiváltani.'' Csak saját testsúllyal 40-es karom volt még vizsgák előtt. Szóval nem hinném hogy nem lehet kiváltani semmivel.
,,Én mindig mondom, hogy az alap a súlyokkal való edzés és az aerob/kardió "csak" kiegészíti azt.'' De annyira jó hogy ezt mondod amikor épp a súlyzós edzést ajánlják kiegészítéshez a másikhoz és nem fordítva...
Az eredmény nem látszik mert:
-Nem a fehérjeportól meg ezektől leszel izmos/formás hanem attól hogy normálisan eszel.
-30 perc nem sok. Egy sportolónál 10-15 perc csak a bemelegítés.
-Rosszul végzed a gyakorlatokat és emiatt nem fejtenek ki kellő terhelést.
-Ellazázod a dolgot.
1 hónap után már valami látszata kellene hogy legyen a dolognak. Ha addig nincs semmi akkor nagyon esélyes hogy rosszul csinálsz valamit.
Ne ilyen hülye dvd-kre tornázz. Vannak a neten normális fitness videók. De ha mindenképp ilyet akarsz akkor ott a PX90 az még szerintem tűrhető és hoz eredményt is.
3-as:
Ha idézel, akkor csak pontosan!
Ezt írtad te:
,,A súlyokkal való edzést semmivel nem lehet kiváltani.'' Csak saját testsúllyal 40-es karom volt még vizsgák előtt. Szóval nem hinném hogy nem lehet kiváltani semmivel.
Én meg ezt:
A súlyokkal való edzést (és ide beleértem a saját testsúlyt is) semmivel nem lehet kiváltani.
Olvasni nem tudsz, vagy csak az értelmezés megy nehezen?
Másik:
,,Én mindig mondom, hogy az alap a súlyokkal való edzés és az aerob/kardió "csak" kiegészíti azt.'' De annyira jó hogy ezt mondod amikor épp a súlyzós edzést ajánlják kiegészítéshez a másikhoz és nem fordítva...
Pont ez a lényeg, a súlyokkal való edzés NEM a kiegészítés, hanem az ALAPJA, ha valaki eredményes akar lenni.
4-es
Bocs hogy félreértettem az első mondatot, csak a súlyzós és a saját testsúlyos edzés 2 külön dolog igazából ha a sportot 2 részre lehetne bontani akkor ez lenne a 2.
A kondi teljes mértékben súlyzós míg pl a gyűrű teljes mértékben testsúlyos vagy akár a talajtorna.
Miért kellene hogy az legyen az alapja? Pont hogy valójában kiegészítésnek kellene használni. Az lehet hogy kinézetre az a legjobb, de semmilyen sportban nem leszel jobb ha pl heti 3x súlyzózol + 1x úszol.
A súlyzós edzés koncentrált, és 1 izomcsoportot dolgoztatsz meg. MMA-sok is használnak súlyokat, de ők sem azzal kelnek azzal fekszenek hanem kiegészítésként. A sprinterek is kiegészítésként csinálják.
Maga a súlyzózás egy alakot ad, de állóképességet, funkcionális erőt nem fejlest. Pl fekvonyomni sehol nem fogsz mert az kell vagy csak bicepszből felkapni egy súlyt.
konkrétan mit szeretnél elérni?
24L
Köszönöm szépen a válaszokat! :)
Az étrendre nem nagyon figyelek oda (tudom ez nagy hiba).
Izmosodni szeretnék inkább. Privátba küldök képet. 170 cm magas vagyok és 60 kg.
170 centihez a 60 kiló nem feltétlenül sok önmagában, bár a részletek inkább az alkatban rejlenek.
Ha viszont izmosodni akarsz, akkor mindenképpen másra van szükséged, mint ezek a kazetták. Az ott látható nők sem a saját edzéseiktől néznek úgy ki ahogy, azt a pénzért csinálják, és ha nagyon nehéz lenne, akkor senki nem venné :)
5-ös: lesül rólad, hogy nem értesz a témához...
"A súlyzós edzés koncentrált, és 1 izomcsoportot dolgoztatsz meg.".
Hallottál te már felhúzásról, guggolásról, fekvenyomásról, mellről nyomásról, döntött törzsű evezésről? Ezek szerinted csak egy izmot dolgoztatnak meg? A súlyemelési gyakorlatokról (szakítás például) nem is beszélve...
Ha funkcionális erőről van szó, akkor ezek a legjobbak, kiegészítve plusz súllyal nehezített húzódzkodással és tolódzkodással, meg robbanékony gyakorlatokkal (ugrások, medicin dobás pl.).
Ráadásul, az egy dolog, hogy egy sportolónak (nyilván akinek nem a súlyokhoz kötődik a sportja) nem a súlyzós edzés az alap. Annak viszont igen, aki csak a fizikumán akar javítani (ahogy a kérdező is). Akkor miről is beszélünk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!