Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért nem látszik az eredmény?

Miért nem látszik az eredmény?

Figyelt kérdés

5 hónapja tornázom rendszeresen. Eddig Pébtek Enikőre tornáztam, de kb. 3 hete elkezdtem az insanity max 30-at. Nem fogytam, sőt talán egy kicsit több is vagyok, mint voltam. Torna előtt L-carnitint szedek utána fehérjét iszom. Tegnap kérdeztem a páromat, hogy látszik az eredmény, válasza: olyan vagy mint eddig. Ez kicsit elvette a kedvemet.

Miért nem látszódik már legalább egy kicsit az eredmény?

2015. máj. 31. 07:56
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

A magam részéről nem vagyok túlzottan híve ezeknek az otthoni celeb DVD-re tornázzunk 20-30 percet dolgoknak, főleg kezdők esetén teljesen hiányzik a kontroll, hogy megfelelően csinálod e a gyakorlatokat, megfelelő e az intenzitás (a tapasztalat az, hogy a "marhára edzek" érzés mellé nagyon alacsony hatásfok szokott társulni, egyszerűen akár tudat alatt elcsalják az emberek, sokszor egy picit kell csak másként csinálni a gyakorlatot, hogy sokkal-sokkal könnyebb legyen).

Az, hogy az elején nő a tömeged teljesen logikus, mivel elkezdesz izmot építeni, de az elején nem feltétlen fogysz is mellette ugyanannyit. A centiken inkább látszik a különbség, mint a mérlegen, de ha ott sincs változás, akkor vagy egyszerűen rosszul csinálod, vagy sikerült megemelned a mozgás mellé a kalória bevitelt is annyira, hogy ne vegyél észre semmit.

Amúgy ilyen 30 perces otthoni tréninghez (leszámítva azokat, akik tényleg tudják, hogy mit csinálnak, de ők általában nem Pébtek Enikő dvd-re edzenek) teljesen felesleges a fehérje például. Tudom, hogy megadja az edzés érzést, hogy a végén ilyesmit tolsz, de ezt leszámítva teljesen értelmetlen.

Keményen fog hangzani, de a DVD-re otthon tornázás 10 emberből 9-nél csak idő pocsékolás, és sajnos önáltatás, hogy ő sportol, és mindent megtesz.

Ha ilyesmi testmozgással akarsz elérni valamit, akkor keress inkább egy jó termet, és a fehére, meg L-carnitine árából fizesd be magad valamilyen csoportos órára, jár trx-re, valamilyen köredzésre (millió néven futnak ilyenek, de a lényeg ugyanaz), és ha az edző nem hagyja, hogy csak imitáld a gyakorlatokat, akkor kb 3 hónap alatt több eredménye lesz, mint ennek évek alatt.

2015. máj. 31. 08:14
 2/15 anonim ***** válasza:

A súlyokkal való edzést (és ide beleértem a saját testsúlyt is) semmivel nem lehet kiváltani.

Akármit sportol valaki, kell az izmoknak az ilyen fajta terhelés.

Minden sportoló végez súlyzós edzéseket a saját sportága edzései mellett, nem véletlenül.

Én mindig mondom, hogy az alap a súlyokkal való edzés és az aerob/kardió "csak" kiegészíti azt.

De amúgy étrend rendben?

Csak mert a jó kinézet nagyjából 2/3 részben az étrendtől függ.

2015. máj. 31. 10:40
 3/15 anonim ***** válasza:

,,az elején nő a tömeged teljesen logikus, mivel elkezdesz izmot építeni'' Hogy nőne a tömege amikor kardiózik? Ne beszélj már butaságokat. Ez olyan mintha azt mondanád hogy a futástól lesz izom.

,,A súlyokkal való edzést semmivel nem lehet kiváltani.'' Csak saját testsúllyal 40-es karom volt még vizsgák előtt. Szóval nem hinném hogy nem lehet kiváltani semmivel.

,,Én mindig mondom, hogy az alap a súlyokkal való edzés és az aerob/kardió "csak" kiegészíti azt.'' De annyira jó hogy ezt mondod amikor épp a súlyzós edzést ajánlják kiegészítéshez a másikhoz és nem fordítva...

Az eredmény nem látszik mert:

-Nem a fehérjeportól meg ezektől leszel izmos/formás hanem attól hogy normálisan eszel.

-30 perc nem sok. Egy sportolónál 10-15 perc csak a bemelegítés.

-Rosszul végzed a gyakorlatokat és emiatt nem fejtenek ki kellő terhelést.

-Ellazázod a dolgot.

1 hónap után már valami látszata kellene hogy legyen a dolognak. Ha addig nincs semmi akkor nagyon esélyes hogy rosszul csinálsz valamit.

Ne ilyen hülye dvd-kre tornázz. Vannak a neten normális fitness videók. De ha mindenképp ilyet akarsz akkor ott a PX90 az még szerintem tűrhető és hoz eredményt is.

2015. máj. 31. 10:48
 4/15 anonim ***** válasza:

3-as:

Ha idézel, akkor csak pontosan!

Ezt írtad te:

,,A súlyokkal való edzést semmivel nem lehet kiváltani.'' Csak saját testsúllyal 40-es karom volt még vizsgák előtt. Szóval nem hinném hogy nem lehet kiváltani semmivel.

Én meg ezt:

A súlyokkal való edzést (és ide beleértem a saját testsúlyt is) semmivel nem lehet kiváltani.

Olvasni nem tudsz, vagy csak az értelmezés megy nehezen?

Másik:

,,Én mindig mondom, hogy az alap a súlyokkal való edzés és az aerob/kardió "csak" kiegészíti azt.'' De annyira jó hogy ezt mondod amikor épp a súlyzós edzést ajánlják kiegészítéshez a másikhoz és nem fordítva...

Pont ez a lényeg, a súlyokkal való edzés NEM a kiegészítés, hanem az ALAPJA, ha valaki eredményes akar lenni.

2015. máj. 31. 11:05
 5/15 anonim ***** válasza:

4-es

Bocs hogy félreértettem az első mondatot, csak a súlyzós és a saját testsúlyos edzés 2 külön dolog igazából ha a sportot 2 részre lehetne bontani akkor ez lenne a 2.

A kondi teljes mértékben súlyzós míg pl a gyűrű teljes mértékben testsúlyos vagy akár a talajtorna.

Miért kellene hogy az legyen az alapja? Pont hogy valójában kiegészítésnek kellene használni. Az lehet hogy kinézetre az a legjobb, de semmilyen sportban nem leszel jobb ha pl heti 3x súlyzózol + 1x úszol.

A súlyzós edzés koncentrált, és 1 izomcsoportot dolgoztatsz meg. MMA-sok is használnak súlyokat, de ők sem azzal kelnek azzal fekszenek hanem kiegészítésként. A sprinterek is kiegészítésként csinálják.

Maga a súlyzózás egy alakot ad, de állóképességet, funkcionális erőt nem fejlest. Pl fekvonyomni sehol nem fogsz mert az kell vagy csak bicepszből felkapni egy súlyt.

2015. máj. 31. 11:17
 6/15 anonim ***** válasza:

konkrétan mit szeretnél elérni?

24L

2015. máj. 31. 12:36
 7/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! :)

Az étrendre nem nagyon figyelek oda (tudom ez nagy hiba).

Izmosodni szeretnék inkább. Privátba küldök képet. 170 cm magas vagyok és 60 kg.

2015. máj. 31. 13:11
 8/15 anonim ***** válasza:

170 centihez a 60 kiló nem feltétlenül sok önmagában, bár a részletek inkább az alkatban rejlenek.

Ha viszont izmosodni akarsz, akkor mindenképpen másra van szükséged, mint ezek a kazetták. Az ott látható nők sem a saját edzéseiktől néznek úgy ki ahogy, azt a pénzért csinálják, és ha nagyon nehéz lenne, akkor senki nem venné :)

2015. máj. 31. 13:18
 9/15 anonim ***** válasza:
Küldd ha szeretnéd
2015. máj. 31. 13:23
 10/15 anonim ***** válasza:

5-ös: lesül rólad, hogy nem értesz a témához...

"A súlyzós edzés koncentrált, és 1 izomcsoportot dolgoztatsz meg.".

Hallottál te már felhúzásról, guggolásról, fekvenyomásról, mellről nyomásról, döntött törzsű evezésről? Ezek szerinted csak egy izmot dolgoztatnak meg? A súlyemelési gyakorlatokról (szakítás például) nem is beszélve...

Ha funkcionális erőről van szó, akkor ezek a legjobbak, kiegészítve plusz súllyal nehezített húzódzkodással és tolódzkodással, meg robbanékony gyakorlatokkal (ugrások, medicin dobás pl.).

Ráadásul, az egy dolog, hogy egy sportolónak (nyilván akinek nem a súlyokhoz kötődik a sportja) nem a súlyzós edzés az alap. Annak viszont igen, aki csak a fizikumán akar javítani (ahogy a kérdező is). Akkor miről is beszélünk?

2015. máj. 31. 15:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!