A kazein fehérjék miért ilyen drágák? Eleve miért drágább mint a tejsavó fehérje?
Figyelt kérdés
Hát nem a tejből vonják ki azt a 20% tejsavót és marad a 80% kazein?2015. máj. 29. 19:05
2/5 A kérdező kommentje:
Hanem??
2015. máj. 29. 20:36
3/5 anonim válasza:
A tejsavó az gyakorlatilag tejipari hulladék. Persze a tejsavóprotein egyre népszerűbb ezért ez is egyre drágább, de valószínűleg még mindig olcsóbb a gyártónak, hisz olcsóbban adják! Persze ez is termékfüggő, de tejsavóproteinből már van relatíve olcsó is, pl. a natúr fehérjék, kazeinből nem láttam ilyen.
5/5 anonim válasza:
úgy ahogy írták, kazeinből lesz a túró, satj, stb, a tejsavófehérje a "sweet cheese whey" azaz a sajt/stb. gyártása során keletkező ipari hulladék. De ez az ipari hulladék a legmagasabb biológiai értékű fehérje, ezen kívül könnyen emészthető.
A halványsárga lé az a tejsavó, amiből a laktózt és a zsírt eltávolítják, szűrik, majd lesz neked tejsavóproteined.
Azért drága a kazein, mert a sajtokra nagy kereslet van, jobban megéri sajtot gyártani, mint eladni tiszta kazeinként.
Egyébként pedig a kazein hosszan emésztődik (átlagos bélműködésű, emésztésű embernél).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!