Mennyire gáz a szójafehérje? Reggelire zabbal megteszi?
Figyelt kérdés
Nem edzés utánra kéne, ahhoz tudom, hogy lassú a felszívódása. 1-1 étkezést váltanék ki vele a nap folyamán, általában a reggelit, meg néha a suliba is vinnék 1-2 ilyen turmixot, mikor nincs időm előző este főzőcskézni.
A kérdés: tapasztalt tőle valaki tesztoszteronszint csökkenést, amivel mostanában riogatják az embert? Hosszútávon számolni kell-e egyéb káros hatásokkal? Aminosavprofil mennyire van rendben? Jobb mint a semmi, vagy mindenképpen normális fehérje kéne?
2015. máj. 24. 17:36
1/7 A kérdező kommentje:
2015. máj. 24. 17:37
2/7 anonim válasza:
Tök mindegy a felszívódás a hasznosulás,ha élettani szempontból egy káros anyag.És gondolom azért sportolsz,azért figyelsz a táplálkozásodra,hogy megtartsd az egészséged.És nem jobb mint a semmi,legfeljebb egy világégés után lenne jobb amikor már tényleg nincsen mit enni.
3/7 anonim válasza:
A szóját azért tartják legtöbben egészségtelennek, mert a legtöbb génkezelt, illetve sok fitoösztrogént tartalmaz, ami befolyással lehet a hormonháztartásra. De mivel az ilyen készítményekben csak a belőle kivont fehérje van, ezért nincs hatással a tesztoszteronszintre. A fehérje eredete igazából sokat nem számít, mivel emésztés során aminosavakra bomlik, és a szervezeted újjáépíti, attól függően, hogy milyen típusú fehérjére van szüksége a szervezetednek. Ezen okból kifolyólag sok különbség nincs a növényi és állati fehérje hasznosulásában, amennyiben megfelelő számú aminosavat tartalmaz.
4/7 anonim válasza:
Nem hinném, hogy komolyabb gond lenne van, de bűnszar az íze, remélem tudod.
5/7 A kérdező kommentje:
# 2
Igen, pont ezért tettem fel a kérdést. Azt tudom, hogy maga a szója miért káros, viszont ez igaz-e a belőle kivont 90%-os tisztaságú fehérjére is?
2015. máj. 24. 19:17
6/7 anonim válasza:
Attól függetlenül van benne fitoösztrogén, akkor nem lenne ha mondjuk a szójafehérjéből kivont arginint árulnák. De szerintem még mindig jobb mint a semmi mérföldekkel.
7/7 anonim válasza:
Azért a fitoösztrogénektől nem kell annyira beszarni, a legtöbb növényben van, pl a komlóban is, és olyanról még nem hallottam, hogy valaki impotens lett mert sok sört ivott. Mindent ésszel és mértékkel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!