Hatékonyan, gyorsan szeretnék sportos testalkatot elérni. Milyen táplálékkiegészítőket vegyek? (fehérje, szénhidrát)
Történet: F/190/80: 23 éves vagyok és 10éve nem sportoltam igazán, 1,5 éve szétment a vállam egy baleset során, de már használható, alig kattog, és nem fáj. Most kezdtem el újra sportolni, 3-6km futás/kocogással, és mindenféle testtömeggel végzett gyakorlattal, gumiköteles edzéssel szeretném az első 3-4 hónapot lenyomni a regeneráció miatt.
Cél:Nem vágyaim az óriási izmok, inkább sportos, "szálkás"(most van rajtam pár cm zsír), egészséges kinézet a célom. Pénztárcámat is kímélném, továbbá az étkezéseim is sok lassan lebomló szénhidrátot tartalmaznak, a tojás, hüvelyesek, fehér húsok mellett. Minimális fehér lisztet fogyasztok.
Amiket kinézetem első körre:
Multivitamin/glükozamin egész nap. L-carnitin, BCAA(aminosav) edzés előtt/után. Szőlőcukor edzés előtt. 90%-os fehérje egész nap.
Milyen változtatást ajánlotok, illetve megfelelő-e ez a célom eléréséhez?
Nincs pénzed csirkére, de ezekre van? :)
Elsődleges az étrend, magas fehérjebevitellel. Jó, amit írtál, de mennyiségek nélkül nem értékelhető.
A szója fehérjénél sokkal jobb a tejsívó fehérje, azt vedd inkább. Edzés előtt szőlőcukrot fogyasztani nem jó ötlet.
29250 Ft(1300ft) lenne ennyi fehérjét bevinni csirkemell formájában,22500 Ft tojás(40Ft) formájában.
Nem azért vinnék be edzés előtt szőlőcukrot, hogy jobban teljesítsek, és hogy ne a glikogén raktárakat fogyasszam el, hanem a könnyen átalakítható glükózt?
Rendesen kell enni edzés előtt 1,5 órával, nem lesz kevés. A szőlőcukor megdobja a vércukorszintet, majd a kezdeti állapot alá csökken, ami nem kívánatos edzés közben. A másik, hogy érdemes minimalizálni a fogyasztását szálkásítás alatt.
Én nem ennék ennyi szóját, mert nem egészséges, de a te dolgod. A fehérjebevitelt minél nagyobb részben érdemes aa szilárd táplálékra alapozni.
Kell egy normális étrend (amit be is tartasz) és feleslegesek a kiegészítők. Na jó, egy kis tejsavó fehérje jöhet, de a többi tényleg bullshit, felejtsd el.
/gyógyszerész vagyok a gyárban, ahol ezeket (is) nyomják/
25L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!