Az étrendekben gyakran szerepel " és zöldségek" ezek pontosan milyen zöldségek? (és mennyit kell belőlük enni? )
100-150 g minimum, minel szinesebb legyen
pl brokkoli repa cekla paradicsom salata kaposzta paprika uborka karfiol edesburgonya
karalabet es zellert nagyon ajanljak lugositasra
Főleg alacsony szénhidráttartalmúak. Pl. kukoricában és borsó szokott lenni ilyen zöldségmixekben, de azokban több a szénhidrát. Ami simán mehet: paradicsom, paprika, karalábé, retek, zeller, kígyóuborka, jégsaláta, karfiol, brokkoli, zöldbab stb. Még biztos van egy csomó, én ezeket szoktam.
Amúgy nem kell nagyon számolgatni, de azért fél kilót minimum meg kell enni, pároltból meg inkább többet. Én nem nagyon számolgatom, zöldségből olyan 20-30 gramm rostot vihetek be, emellett eszek zabpelyhet is. De a rostbevitelnek olyan 30-40 gramm körül kéne lennie. Legalábbis szerintem.
Én nagyon sok paradicsomot eszek, paprikát is, de az nem annyit és a csirke mellé egy kevés zöldség, de az csak az íze miatt.
Nekem elég ennyi zöldség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!