Tejsavó por inkább káros, mint hasznos?
Figyelt kérdés
Láttam egy tegnapi kérdést, ahol azt a válaszokat kapta a kérdező, hogy ne egyen/szedjen tejsavó port.
Eddig még nem is gondolkoztam el ezen. Tényleg inkább káros, ha szedjük? Vagy azért mégis csak jobb, mintha nem is szednénk semmit?!
2015. máj. 9. 16:18
2/7 anonim válasza:
És most mit gondolkoztál rajta, hogy miért lehet káros ?
3/7 A kérdező kommentje:
Azt írta a válaszoló, hogy a tejcukor és a tejzsír miatt. Mert ugye a tejsavó proteinból kivonják ezeket, azok vannak benne a táplálékkiegészítőkben. Ebbe viszont még ott van a tejzsír és a tejcukor is.
2015. máj. 9. 17:03
5/7 anonim válasza:
ja hát úgy értelmezve "tejsavó por"
annak az ultraszűrt változata az a gyúrós fehérje por
többnyire, mert van kollagénes is
6/7 anonim válasza:
Ja konkrétan a tejsavó porra gondolsz... csak mert köznyelvben a fehérje kiegészítőt is mondják így, olyan ez mint mikor Amerikát mondanak, akkor leginkább USÁra gondol az ember és nem a kontinensre... Na a tejsavó port szerintem hülyeség enni, mivel a fehérjetartalma nagyon alacsony. Tudtommal nem káros egy kicsi, sőt... csakhogy abban a mennyiségben, hogy ebből legyen meg a szükséges fehérje, abban tényleg sok lesz a zsír és szénhidrát. Lehet, hogy olcsóbb cucc, mint a kiegészítő, csakhogy 6-10 kg savóporban van annyi fehérje, mint 1kg tápkieg. proteinben.
7/7 anonim válasza:
Na várjunk picit. A savópor az nem tejsavóprotein. A savópor az szárított tejsavó, de abból még nincs kiszűrve a tejcukor, ami ebben még kb 70-80 %. Ha viszont a folyékony tejsavóból kiszűrik membránszűréssel a tejcukrot, és utána porítják, akkor kapnak tejsavóproteint. De az nem egyenlő a tejsavóporral. Remélem érthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!