Nekem nem jött be sem az eritrit, sem a nyírfacukor, de a legundorítóbb ízű a stevia, és polysweet voltak...
Amit legjobban tolerálok az a szukralóz, annak nincs mellékíze, a legtöbb fehérjében is ezt használják édesítőszerként. Ha túl sokat használ belőle valaki, akkor égő érzést kelt.
Fentiek ellenére legtöbbször eritritet használok. Nem olcsó, főleg úgy, hogy 1,5-2 x annyi kell belőle mint a kristálycukorból.
A steviát én se bírtam... A xilit szőlőcukorízű a párom szerint (olyasmi lehet, de én már rengeteg éve nem ettem szőlőcukrot, kezdem elfelejteni, milyen az), az eritrit pedig elég gyenge kis izé volt a xillit után... De egypár hónap alatt elég jól megszoktam, most már ízlik, de amúgyis édesítésre kell, nem arra, hogy magában egyem s az adja az ízt. Nincs mellékíze (a steviával a világból ki lehetne kergetni), úgyhogy OK.
Hogy melyik kinek mennyire édesít, az változó, sokan nem érzik édesnek a steviát, ha nem sokat használnak az elvi édesítőképességéhez képest, nekem pedig eritritből se kell több, mint mézből, sőt. De egy kicsit le is ment az édességigényem az idők folyamán. Egy cukrászdai vagy házi süti nekem már iszonyúan rossz, brutálisan édes, élvezhetetlen. De korábban sem értettem, minek egyes ételekbe rengeteg cukrot tenni, ösztönösen irtóztam tőle.
A méz viszont a legjobb íz szempontjából s a kókuszcukor se rossz. De édesítettem már fagyasztott banánnal is, azt valamiért extrém édesnek érzem. De ezek nem ideálisak, csak élvezeti értékük magas. Egy kicsi néha belefér a legtöbb embernek, aki szereti őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!