Van értelme a teljes test edzésnek?
Nem tudom eldönteni, hogy legyen-e vagy ne.
Most így néz ki az edzéstervem:
Hétfő:mell
Kedd:comb/vádli
Szerda:bicepsz
Csütörtök:nyak/váll/delta/tricepsz
Péntek:pihenés
Szombat:hát
És vasárnapon nem tudom, hogy lenne-e értelme egy teljes testet átmozgató edzésnek.
Ez így eleve nem volt túl jól elosztva. A váll és tricepsz egy napon, a bicepsznek meg külön adtál egy napot, ami a legkisebb izomcsoport?
Vasárnap pihenj, ha már megedzettél mindent a héten.
Nincs sok értelme a teljes test edzésnek.
Miért nem?
Mert egy bizonyos idő után, ugyanaz az eredmény.
Pl, mint a kreatin szedésénél.
Felesleges a feltőltés, mert a végeredmény ugyanaz lesz.
Tejes bontásnál (5 napos tervnél) nálam úgy van. Eléggé szuper együtt edzeni a bicepszet a tricepsszel. Szoktam szuperszettben is vagy pedig egy gyakorlat (3 sorozattal) bicepsz után nyomok 1 gyakorlat tricepszet, majd megint bicepsz, stb.. Szóval variálom hetente.
Ha 4 napra bontom, akkor vagy a mellhez vagy a háthoz megy a bicepsz.
"Nincs sok értelme a teljes test edzésnek.
Miért nem?
Mert egy bizonyos idő után, ugyanaz az eredmény.
Pl, mint a kreatin szedésénél.
Felesleges a feltőltés, mert a végeredmény ugyanaz lesz.
"
Ez amúgy jó nagy hülyeség, de egyéntől függ.
Ha értelmeznéd, amit írtam, akkor nem lenne az.
Úgy nincs értelme, ha már a héten előtte szét lett küldve minden izom. Akkor minek vasárnap még ráedzeni?
Úgy lenne értelme, ha néha, időnként heti 3 teljes testesre átáll az ember. Amikor egy edzésen nem megy sok sorozat egy-egy izomcsoportra. Így érthetőbb? :)
Én értelmeztem, és attól még az. Ha teljes testre edzel, akkor a mechanikus terhelést növeled, vagyis -> egyre nagyobb súlyokat mozgatsz meg. Ezzel ugyanúgy egyre több a munka amit elvégzel, és egyre nagyobb a terhelés.
Kezdőknek ezért nagyon jó megoldás, de egy haladónak is jó a teljes testes edzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!