A babból készült ételek is jó fehérje forrás?
Ha feltétnek van rajta egy adag csirkepörkölt, akkor elsőosztályú!
Önmagában a növényi eredetű fehérje nem elég, mert nem tartalmazza az összes szükséges aminosavat.
--gömb--
De tartalmazza az összes eszenciális aminosavat. A fehérbab közelíti meg leginkább a húsféléket, a sárgaborsó és főleg a lencse metionin tartalmába még bele lehet kötni, de abban is van.
Szóval igen, jó fehérjeforrás, ha jól emészted a babot.
A komplettálásnak nevezett eljárás nem feltétlenül szükségszerű a a babnál. Lencsénél, sárgaborsónál már érdemes lehet.
--gömb--
A biológiai érték relatíve jó, ha meg tudja az illető emészteni rendesen.
Lektinek pedig vitatott téma.
Eleve főzés hatására túlnyomó részük elbomlik.
A gabonákban is vannak egyébként, mégis ez nem tényező például nálam. Rizsből, kölesből és fénymagból akármennyit meg tudok enni, míg a többi gabonát nem bírom. Szóval nem a lektineken múlnak a dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!