Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Egy izmot heti egyszer edzeni...

Egy izmot heti egyszer edzeni nem badarság? Akármennyire megdolgozom, szétküldöm az izmokat,2 nap múlva képes vagyok újra nekiállni.

Figyelt kérdés
2015. márc. 25. 19:31
 1/8 anonim ***** válasza:
Ezt igy nem jelentenén ki hogy badarság mert szerintem van olyan fejlettsegi szint ahol ebből is lehet hasznot huzni de általánossagban egyizmot heti többször edzeni okosabb dolog szerinte,
2015. márc. 25. 19:37
 2/8 anonim ***** válasza:
77%
Kezdőknél még baromság, de komolyabb szinten jó a heti egyszeri edzése az izmoknak. Amúgy sem egyszer terhelődik, mert mindig bedolgozik más izmok edzésekor is. Te még kezdő vagy szerintem, nem vagy azon a szinten, hogy le tudd terhelni annyira, hogy hosszabb legyen a regenerálódási idő. Nálam működik a heti egyszeri edzés és nem jön be a többszöri. De lehet persze vitatkozni, nem vagyunk egyformák.
2015. márc. 25. 19:40
 3/8 A kérdező kommentje:

Montizsolt,

hogy néz ki mondjuk a heti egyszeri váll és bicepsz edzésed? Hány sorozatot, ismétlést, és gyakorlat végzel?

Két éve heti egyszer edzettem én is mindent, 5-6 naponta, ahogy kijött. Most heti 2x3 mindent, és meg se közelítem a két éves formát. Lehet ez az oka?

2015. márc. 25. 20:14
 4/8 anonim ***** válasza:

Most jobb a formád? Jól értem? Akkor neked ez vált be, csináld így.

Nekem egy válledzés: nyomás kézi súllyal vagy rúddal állva mellről. Majd oldalemelés. Aztán nyomás gépen, oldalemelés gépen. Oldalemelés döntve, csuklya nagy súllyal (most 130kg) 15 ismétlések. Ennyi a váll. Nem kevés, de nekem ennyi kell. Mindenből 3 munkasorozat.

2015. márc. 25. 20:41
 5/8 anonim ***** válasza:
Ja bicepsz: állva rúddal, kézivel beforgatós, gépes scott pados okosság és a végére ha van kedvem akkor még egy gép vagy koncentrált.
2015. márc. 25. 20:42
 6/8 A kérdező kommentje:
Két éve volt jobb a formám, lehet kipróbálom most is a heti egyszerit. Köszi a válaszod!:)
2015. márc. 25. 21:20
 7/8 anonim ***** válasza:
Nincs mit. :)
2015. márc. 25. 21:25
 8/8 anonim ***** válasza:
azért tudod szétküldeni heti többször, mert kicsik az izmaid, és ezért hamarabb regenerálódnak. ha 3xannyi massza van rajtad, akkor több idő kell a regenerálódáshoz, mert sokkal nagyobb az edzésterhelés is amikor megedzed. Ezért vannak kezdő edzéstervek, amikor hetente többször is edzed ugyanazt az izmot.
2015. márc. 26. 01:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!