Vers írás Házi feladatot kaptunk irodalomból, de egyszerűen akármennyire próbálkozom, nem megy. Valaki segitsen legyen szíves! Szinesztézia?
Figyelt kérdés
LÉNYEG: 5 soros legyen,az alábbi követelményekkel:
1. sor: Egy bármely fogalom..
2. sor: Fogalomhoz társítható szín,és hang érzet,2 szóból álló határozós szerkezet. (pl: pirosban üvöltő..)
3. sor: fogalomhoz társítható íz,tapintás,szag érzet,3szóból álló jelzős szerkezet.
4. sor: fogalomhoz társítható szín,hang,íz érzet,3 szóból álló bírtokos jelzős és minőség jelzős szó(enyém,tied..stb)
5. sor: fogalom körűl írása rokon értelmű szóval,első sor ismétlése.
2015. márc. 25. 16:58
1/5 anonim válasza:
A leckeírás
Szürkén suhanó
Keserves, hűvös, szenvedés
Csak enyém ez édes kín
A leckeírás
2/5 anonim válasza:
Hát én már a követelmények értelmezésénél is elakadtam...
3/5 ekvinitus válasza:
Zivatar
Színtelen csobogsz
Friss hűs erdőillat
Szivárvány csobbanó könnye
Életelixír
4/5 anonim válasza:
Bocs, tényleg idegesítő ha nem a kérdésre válaszolnak, de én írok verseket viszonylag jó visszajelzésekkel, és aki úgy ad fel ilyet, hogy megszabja mi legyen a sorokban, az egy ökör és nem kéne versre, csak izadtság szagú, rímbe szedett szószerkezetre számítania.
5/5 ekvinitus válasza:
4-es írnál egy négysorost bármiről bármilyen versszerkezetben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!