Egy 13 éves gyereknek el lehet kezdeni gyúrni kis súlyokkal?
Azért mert általában beleesnek abba a hibába, hogy idióta módon nagy súlyokat használnak, vagy próbálnak használni. Elég nekik 10-15 kilóval rosszul végrehajtott bicepszgyakorlat és a könyökét tönkreteszi, a derekáról nem beszélve..
Legextrémebb történet, amit eddig láttam teremben életembe: Gyerek 16,17 nem tudom, kb lehetett 55-60 kiló. Leemelték 2-en haverjával a 100 lbs-es súlyokat. Odamentem szólni neki, hogy sok lesz még ez a 45 fokos ferdepadon nyomás neked, már aki valaha tolt súlyzósedzést az tudhatja, hogy ez ám nem egy könnyű mutatvány, főleg ennyi súllyal. És elkezdtek okoskodni, aztán otthagytam őket. A gyerek nagynehezen megfogta az összesen 200! LBS-t két haverja támasztotta a gyerek könyökét közben felhúztak, és bicepszeztek, meg guggoltak is, ő pedig tolta vidáman. És haverjai hopp a végén elengedték, gyereknek kiment mind a két válla!
Én sem vagyok öregember, 21 éves, 18 évesen kezdtem, de gyerekek teremtől távol maradni, mert ez nem xbox itt nincs restart, ha valamit elba*ztok. Vagy ha csináljátok űzzétek ésszel, de hiába mondani ezt, úgyis a 80% bas*ik rá és 2 hónap után haverjaival együtt 80 kilókkal nyom majd fekve, úgy hogy közben eveznek és bicepszeznek egyben, amíg az egyik meg nem szakad.
Tehát ennyi idősen még sportolj, fuss, csinálj valami labdajátékot, fejleszd magad akármivel, fegyencedzés stb..... Ráérsz 17 évesen elkezdeni ezt az egészet.. És akkor is ésszel, akkor már érettebb leszel valamennyivel, sütsz magadnak húst, étrendet tervezel..
Egyébként vehetsz 3-5 kilós súlyokat, de a fölé ne nagyon menj még, szerintem.
Aztán lehet savazni, hogy szigorú vagyok, de szerintem korai lenne még neked a gyúrás..
Egyébként pedig teljesen mind1, hogy 29 évesen vagy 36 évesen kezded el, az első pár hónap mindig kis súlyokkal teljes testes edzésekkel indul, és utána jön csak az osztott edzésterv.
100 LBS az 45 kiló! Wtf---
Szsz 13 éves gyerek "gyúrni" ne kezdjen el, hiszen még fejlődik. A hagyományos értelemben vett testépítés pedig kvázi "kifejlett" felnőtteknek szól, akik már nincsenek "növésben", beálltak a csontjaik és az izületeik.
Sportolj valamit + ajánlom a saját súlyos edzéseket, a súlyzós és gépes testépítést szerintem nyugodtan hanyagold még 5-10 évig...
????
Én nem mondtam neked semmit, csak rácsodálkoztam, hogy hogyan lehet valaki annyira retardált, hogy 50 kilósan nekiesik két 45 kilós súlyzónak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!