Csirkemell hús alternatívája?
Próbálok odafigyelni a kajára, de mivel egyetemista vagyok, ezért elég árérzékeny is. Szóval a csirkemell nálunk 1350 Ft, de 1 kg esetén 80-90 g zsírt szedek le róla, tehát ennyi jön le róla, mire sütésre előkészítem. Máshol 1400, de inkább 1500 Ft a csirkemell, olcsóbban még nem találtam, mármint filét.
A csirkecomb 790 Ft. Tudom csontos, nem a legjobb hús, de ez tuti nem éri meg? Nekem annyira nem számít, hogy picit zsírósabb hús, aminoprofilja kicsit rosszabb. Valaki már próbálta, 1 kg csirkecombot ha lefiléz, akkor mennyi marad?
Nettó tömegre és fehérjetartalomra visszaszámolva pár forinttal olcsóbb a bőrös-csontos csirkecomb, mint a csirkemell filé. Tudom, párszor kiszámoltam már. Ha hozzáveszed, hogy mennyi munka van az előkészítésével, kész ráfizetés. A csirkemell filé a legjobb.
Én is azt tanácsolom, keress termelőt, akitől olcsóbban tudsz húst beszerezni. Kuktában a zsírosabb részeket is szinte szárazra tudod főzni. A túró és a szintén termelőtől, olcsón vásárolt tojás lehet még alternatíva. Más nincs sajnos. van még néhány cég, amelynek 5 kg-os kiszerelésben már van olyan tejsavófehérje koncentrátuma, amit meg tudsz szerezni csirkehúsnál olcsóbban (fehérjére visszaszámolva). Azzal kiválthatsz 1-2 étkezést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!