Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Nem akarom túlzásba vinni a...

Nem akarom túlzásba vinni a kiegészítőket, szerintetek ez így jó?

Figyelt kérdés

Gyakorlatilag rengeteg dolgot lehetne szedni izomnöveléshez, vagy éppen alakformához.

De ugye mindennek az alapja és a legfontosabb a megfelelő multivitamin, ez pipa.

Az étrendem úgy ahogy szabályos, próbálok figyelni arra, hogy mit és mikor és mennyit eszem, de nem számolgatom a kalóriákat ez is pipa.

Általában reggel eszem, és úgy szoktam hogy edzés előtt kéne valami (mert az is előfordul hogy éhgyomorra - erről pro és kontra is van, most nem szeretném ezt kitárgyalni) és után is.

Edzés előtt csak szőlőcukor + maltodexin + BCAA-t szoktam összedobni. Utána pedig szimpla fehérje + zabpehely.

Viszont elgondolkoztam azon, hogy az edzés előtti kombó lehet jobb lenne egyszerű szénhidráttal pl. Vitargo.

Mindenféleképp jobb ha valamiféle energiát dobok magamba edzés előtt, illetve edzés után meg kötelező a szénhidrát. Tömegnövelőt nem szedek, ugyanis nem akarok tömegelni.

2015. febr. 10. 15:05
 1/9 anonim ***** válasza:

A tömegnövelőben levő par gramm tapanyagtol nem fogsz izmosodni. A tömegeleshez etrend kell.

Ha van penzed Vitargora,vedd azt..

2015. febr. 10. 15:15
 2/9 anonim ***** válasza:

"de nem számolgatom a kalóriákat ez is pipa."

Ez nem pipa, hanem hiba... Ha izmot akarsz muszáj a kalóriaplusz, ha fogyni a mínusz, ha szinten tartani akkor meg a kettő között. Ha nem figyelsz a kalóriádra garantálom hogy nem fogod tudni mindig elérni/túlléped majd a kívánt mennyiséget.

"Tömegnövelőt nem szedek, ugyanis nem akarok tömegelni."

*"Tömegnövelőt nem iszok"

Mintha szükséges lenne a tömegeléshez...

2015. febr. 10. 15:17
 3/9 A kérdező kommentje:
Az a célom hogy jol nézzek ki, és fitt legyek, nincs konkrét izomvágyam vagy ilyesmi. ha esetleg 2 kilóval több leszek de maradok még fitt, vagy ha 2 kilóval kevesebb, az se érdekel annyira. nem ez a cél. :)
2015. febr. 10. 15:22
 4/9 anonim ***** válasza:
De értsd meg, hogy ahhoz, hogy "fitt legyél" (tudom mire gondolsz) ugyanúgy kell izom, ahhoz meg tömegelned kell.
2015. febr. 10. 15:50
 5/9 anonim ***** válasza:
Edzés előtti szénhidrátnak mi értelme? Beavatnátok?
2015. febr. 10. 16:39
 6/9 anonim ***** válasza:
Kiegészítővel tényleg nincs sok értelme, de miért nem? Úgyis a napi fogyasztás számít.
2015. febr. 10. 16:42
 7/9 anonim ***** válasza:
*"miért ne?"
2015. febr. 10. 16:42
 8/9 A kérdező kommentje:

# 5

annyi hogy a gyors felszívódású szénhidrátok tápanyaggal látják el a szervezetet, és elírtam a kérdést, mert "általában reggel eszem helyett" edzem akart lenni, viszont független hogy éhgyomorra megy a dolog, jobb ha némi szénhidrát bekerül, ami enyhén csökkenti az éhséget.

ilyen pl. a szőlőcukor + maltodexin keverék, esetleg még fruktóz hozzá.

2015. febr. 10. 17:20
 9/9 A kérdező kommentje:

mármint annyival még kiegészíteném hogy amit utoljára írtam, hogy ez csak akkor kell, ha éhgyomorra megy a dolog. A BCAA-t meg gondolom nem kell magyarázni :D

Ha napközben edzel már egy étkezés után x órával akkor nincs értelme a szénhidrátnak edzés előtt.

2015. febr. 10. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!