Nem akarom túlzásba vinni a kiegészítőket, szerintetek ez így jó?
Gyakorlatilag rengeteg dolgot lehetne szedni izomnöveléshez, vagy éppen alakformához.
De ugye mindennek az alapja és a legfontosabb a megfelelő multivitamin, ez pipa.
Az étrendem úgy ahogy szabályos, próbálok figyelni arra, hogy mit és mikor és mennyit eszem, de nem számolgatom a kalóriákat ez is pipa.
Általában reggel eszem, és úgy szoktam hogy edzés előtt kéne valami (mert az is előfordul hogy éhgyomorra - erről pro és kontra is van, most nem szeretném ezt kitárgyalni) és után is.
Edzés előtt csak szőlőcukor + maltodexin + BCAA-t szoktam összedobni. Utána pedig szimpla fehérje + zabpehely.
Viszont elgondolkoztam azon, hogy az edzés előtti kombó lehet jobb lenne egyszerű szénhidráttal pl. Vitargo.
Mindenféleképp jobb ha valamiféle energiát dobok magamba edzés előtt, illetve edzés után meg kötelező a szénhidrát. Tömegnövelőt nem szedek, ugyanis nem akarok tömegelni.
A tömegnövelőben levő par gramm tapanyagtol nem fogsz izmosodni. A tömegeleshez etrend kell.
Ha van penzed Vitargora,vedd azt..
"de nem számolgatom a kalóriákat ez is pipa."
Ez nem pipa, hanem hiba... Ha izmot akarsz muszáj a kalóriaplusz, ha fogyni a mínusz, ha szinten tartani akkor meg a kettő között. Ha nem figyelsz a kalóriádra garantálom hogy nem fogod tudni mindig elérni/túlléped majd a kívánt mennyiséget.
"Tömegnövelőt nem szedek, ugyanis nem akarok tömegelni."
*"Tömegnövelőt nem iszok"
Mintha szükséges lenne a tömegeléshez...
# 5
annyi hogy a gyors felszívódású szénhidrátok tápanyaggal látják el a szervezetet, és elírtam a kérdést, mert "általában reggel eszem helyett" edzem akart lenni, viszont független hogy éhgyomorra megy a dolog, jobb ha némi szénhidrát bekerül, ami enyhén csökkenti az éhséget.
ilyen pl. a szőlőcukor + maltodexin keverék, esetleg még fruktóz hozzá.
mármint annyival még kiegészíteném hogy amit utoljára írtam, hogy ez csak akkor kell, ha éhgyomorra megy a dolog. A BCAA-t meg gondolom nem kell magyarázni :D
Ha napközben edzel már egy étkezés után x órával akkor nincs értelme a szénhidrátnak edzés előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!