Valaki linelne egy olyan oldalt ami segít kiválasztani a megfelőlő nyújtásokat?
Sziasztok! Egy pár kérdéssel fordulnék hozzátok: Mostanság úgy érzem nagy szükségem lenne a nyújtásra, mert nagyon feszesek, görcsösek az izmaim. Sajna 10 év a teremben nyújtás nélkül, szerintem nem kell tovább írnom. Rengeteg anyagot találtam neten a nyújtással kapcsolatban, pont hogy ez a baj. Egyik ezt írja a másik az ellenkezőjét. Azokhoz fordulnék akik járatosak ebben a témában, milyen nyújtó gyakorlatokat csináljak s miket ne? Anno mikor kezdtem a terembe járni, nyújtottam az edzés előtt, s azt vettem észre ,hogy 20%-kal gyengébb vagyok ha nyújtottam ennek mi az oka? (Most pihenőnapon szeretném csinálni de azért érdekel a miértje)Illetve melyik a jobb a nyújtás vagy a masszíroztatás?
Előre is köszönöm mindenkinek aki időt szán rá s leírja a véleményét/tudását.
Szép Napot/Estét!
Hideg izmot nem nyújtunk, edzés előtt csak melegíteni szabad, nyújtani edzés után kell. Bemelegítés is lehet nyújtás szerű, de dinamikusabb mozgásnak kell lennie, mivel ilyenkor az ízületeket melegítjük, hogy csökkentsük a sérülés esélyét.
Hogyha statikusan nyújtod edzés előtt az izmot azzal fölöslegesen fárasztod és ezért nem tudod hozni a maximumot.
Gyakorlat meg ezerféle van, ugye azt az izmot érdemes nyújtani amit aznap épp megdolgoztattál, minden izomcsoportra megtanulsz 1-2 gyakorlatot és jó vagy.
Masszírozás jó ötlet, sport masszőr akár tanácsot is tud adni a gyakorlatok terén, de a kettő nem zárja ki egymást.
Néhány gyakorlatot anno én ebből a videóból lestem el egyébként:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!