Táplálékkiegészítők nélkül el lehet érni egy jól kinéző testet (Bővebben lent)?
Súlyzós edzéseket végzek heti 4 alkalommal, többen mondják, hogy jó a genetikám hozzá, és előnyös a felépítésem, de az a helyzet ,hogy sajnos szegényebb családból származom, örülök, hogy edzőtermi bérletre is telik pénz. Kicsit elkeseredek mindig mikor hallom ki milyen tömegnövelőt ,fehérjét stb vett. Mivel táplálékkiegészítőt nem engedhetek meg magamnak. Sőt mivel még csak tanuló vagyok saját étrendet sem tudok különösebbet összerakni, nem várhatom el a szüleimtől ,hogy csak miattam csirkén rizsen éljenek. Annyiban igyekszem jól táplálkozni hogy szénhidrátnak zabot és rizst fogyasztok fehérjének amilyen hús van azt meg tojást, és próbálok minél több húst enni, nem mindig csirke van. Sajnos ez ellen egyelőre nem tudok tenni. Így is el lehet érni egy jó fizikumot a súlyzós edzésekkel, vagy inkább hagyjam ezt a sportágat így a francba?
19/f
szerintem lehet, de több idő alatt, mint megfelelő étrend nélkül
első a megfelelő étrend, ha az rendben van, nincs szükség táplálékkiegészítőkre (C-vitamin, enyhe multivitamin egészséged megőrzése szempontjából nem árt, de ez egy havi max. 2000 Ft-os kiadás)
Semmiképp ne hagyd. Az lenne az igazi, ha lenne étrended is, de ha nem tudod megengedni magadnak, akkor sajnos el kell fogadnod ezt a helyzetet. A szisztéma amit csinálsz, működhet is, de tényleg próbálj meg eleget enni.
Kiegészítők nélkül is el lehet érni jó formát, viszont nagyon praktikusak lehetnek. Illetve elegendő vitamint és ízületi tápanyagot hétköznapi ételből nem tudsz bevinni, ezeket érdemes lenne használni, legalább kúraszerűen, ha máshogy nem megy.
Értem, köszönöm, hogy válaszoltatok. Igyekszem a lehetőségeimhez mérten megtenni mindent, vitaminkiegészítőt mindenképp szeretnék és ízületvédőt is majd.
Nem egy Mr. Olympia testre vágyom, csak egy feszes valamennyire izmos testre, ami félmeztelen már nem néz ki rosszul :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!