Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Kondi elott hogyan szoktatok...

Kondi elott hogyan szoktatok bemelegiteni? Miket csinaltok? Mennyi ido?

Figyelt kérdés
2015. jan. 26. 10:37
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Általános bemelegítésként 5-10 percen keresztül közepes tempóval használok valamilyen kardiógépet, hogy a pulzusom megemelkedjen egy kicsit.

Mell-kar napon általában az ellipszistrénert használom, majd hasazással kezdek, a sorozatok között pedig mennek a különböző karkörzések.

Specifikus bemelegítés annyi hogy üres rúddal nyomok vagy harmincat, aztán kis súllyal húszat, majd kicsit nagyobbal tizenötöt. Ezeket nem számolom bele a munkasorozatokban, ami vagy egyenes sorozatok 4x10 vagy 12 10 8 6 félpiramisban. A többi mellgyakorlatnál (kézisúlyzós nyomás, tárogatás) már nem csinálok bemelegítő sorozatokat, csak munkasorozatok mennek.

De tricepsznél és bicepsznél megy egy-egy bemelegítő sorozat.

Hát-váll napon (ha szabad) evezőpadon melegítek be, itt már nem hasazással kezdek, mert a felhúzás előtt nem optimális terhelni a hasat. Sima gimnasztikai gyakorlatokat végzek; törzshajlítások, karkörzése, guggolások. A felhúzásnál mindig szépen lassan, fokozatosan megyek fel nagy súlyig. Az első evező és első lehúzó gyakorlatnál is (ha az nem húzódzkodás) csinálok egy-egy bemelegítő sorozatot. A felhúzás után amúgy nagyon jó a húzódzkodás, mert már csak a lógás miatt is nyújtja rendesen a derekadat.

(Egyébként amikor nem csináltam felhúzást, akkor mindig úgy kezdtem a hátedzést, hogy hasazás szuperszettben híperhajlítással)

Vállnál könnyű kézisúlyzókkal csinálok oldal-, előre és döntött törzsű oldalemelést egyhuzamban mindegyikből tízet, majd általában mellről nyomás állva rúddal gyakorlattal kezdek szintén fokozatosan emelem a súlyt az üres rúdtól elkezdve 30 20 15 12 10 8-as ismétlésszámokkal növekvő súlyokkal. Csak az utolsó négy sorozatot számítom munkasorozatnak.

Ilyenkor a hasazást vagy az edzés végre hagyom, de legtöbbször megcsinálom az izolációs vállgyakorlatoknál (oldalamelés, döntött törzsű oldalemelés) a sorozatok közötti pihenőidőben.

Lábnapon szobabiciklizés képezi az általános bemelegítést, ezt gimnasztika követi, majd guggolok súly nélkül vagy negyvenet, rúddal harmincat, és az előzőekhez hasonlóan félpiramisban megyek fel. A többi gyakorlatnál már nem csinálok csak munkasorozatokat, kivéve a merev lábas felhúzást.

A hasat ilyenkor is a végére hagyom vagy az izolációs gyakorlatok vagy a vádligyakorlatok közötti szünetekre.

Guggolások, felhúzások előtt, illetve a sorozatok közötti pihenőidőkben szerintem nem szabad hasazni, egyébként pedig érdemes az edzés elejére tenni, mert nagyon jó bemelegítésnek. Már csak azért is mert úgyis magasabb ismétlésszámmal csinálod.

2015. jan. 26. 11:32
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
fejkörzés, vállkörzés, csípõhajlítás, helyben futás, helyben futás magasra a térdet, aztán, sarkat a fenékhez csapkodva, aztán elbringázom a teremig 8km
2015. jan. 26. 11:45
 3/4 A kérdező kommentje:

#2! Ez tok jo. :-D

#1! Latszik, hogy precizen, lelkiismeretesen figyelsz a bemelegitesre. Volt serulesed?

2015. jan. 26. 11:50
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Volt persze, de nem a kondizástól, hanem a focitól. Ha ésszel csinálod, akkor a kondizástól nem sérülsz le. Komolyan veszem egyébként a bemelegítést, és a nyújtást, és egyébként is óvatos vagyok. Sokáig nem is mertem felhúzni például, de most már mindent csinálok. Egyébként kicsit terjengősen fogalmaztam az első hozzászólásomban, de ez nem jelenti azt hogy ez a gyakorlatban olyan sok ideig tartana vagy akkora nagy macera lenne.

Az is sokat segít ha jól beöltözöl, nem muszáj trikóban edzeni, lehet melegítőben is.

Ízületvédőt is használok, de bemelegítőkrémet azt nem. Lehet az sem hülyeség különben.

Meg aki nagy súlyokkal dolgozik annak öv, bandázs, gurtni...

Nekem ami nagyon bejött a nyáron az az úszás. Sajnos most nem úszok, mert időm sincs rá, meg utálok télen úszni. Utálok ilyenkor hideg vízbe menni, meg majd megfagyok a medencéből kijövet, meg mindig vizes legyen a hajam, aztán megfázik a fejbőröm és korpás lesz bla bla... De nyáron minden szombaton úsztam!

Akkor úgy nézet ki az edzéstervem, hogy hétfőn: hát, bicepsz, kedden kocogás, szerdán mell, váll és tricepsz, csütörtökön kocogás, pénteken lábedzés és szombaton úszás.

Az úszást lazán fogtam fel, mint valamiféle nyújtást az egész heti edzés után.

A legjobb volt! Csak sajnos most nincs is ennyi időm, szóval maradt a heti három súlyzós edzés.

2015. jan. 26. 12:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!