Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Napi 3000 kalória bevitel...

Napi 3000 kalória bevitel tömegeléshez, de miből és hogy? Lent

Figyelt kérdés

20 éves 81kg vagyok féléve kondizom.

Olyan étrendre vagy kajákra lennék kiváncsi amivel elérhetem a 3000+os kalória bevitelemet egy napon, eddig 2200-2500 ment csak, de ez kevés. Rizs ment napi 300g csirkével-valami ujjat-. Köszi

2015. jan. 25. 12:34
 1/6 anonim ***** válasza:
Több rizs, több csirke, nem bonyolult ez.
2015. jan. 25. 12:44
 2/6 anonim ***** válasza:

Szénhidrát bevitelre: TK tészta (ha nagyon hedonista vagy akár fehér tészta is mehet), bulgur, köles, kuszkusz, hajdina, esetleg próbálkozz meg jázminrizzsel. Ezekhez egyél egy nagy rakás zöldséget is! Jó forrás a zabpehely és a hüvelyesek (bab, lencse, sárgaborsó). Utóbbit érdemes nem szétfőzni, mert akkor pont elvesztik az előnyös tulajdonságukat, ne főzeléket csinálj, mert az amúgy is undorító. Esetleg tudom még javasolni a vörös lencsét, szerintem az is jó. Amúgy a kalória számolás szerintem felesleges, menjen 5g/tskg szénhidrát, ha nagyon zsírosodsz egyél kevesebbet, ha nem fejlődsz többet.

Fehérjebevitelre szerintem a csirkemell a legjobb forrás, de ha van rá pénzed vehetsz halat, marhát (viszonylag sovány darált marha, fehérpecsenye) és pulykahúst. A lényeg, hogy érdemes sovány húsra alapozni (csirkemell, pulykamell, hal). Fehérjebevitel ki lehet pótolni túróból, tojásból, tápkiegből (elsőrendűen tejsavófehérjét érdemes használni). De neked szerintem minimum 500g hús kéne eleve, és e mellé mehetnek az utóbbiak.

Ha nem bírsz sokat enni vihetsz be pluszkalóriát zsírokból: lenmagolaj, extreszűz olívaolaj, tökmagolaj, halolaj (utóbbi elég drága, nagy mennyiségben szerintem nem éri meg használni). Vagy kókuszzsír.

2015. jan. 25. 12:48
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszön szépen sokat segítettél :))
2015. jan. 25. 13:06
 4/6 anonim ***** válasza:
#2-est kiegészíteném, marha is van ugyanolyan jó (vagy jobb),mint a csirke. Ch-nak mehet gersli.
2015. jan. 25. 13:58
 5/6 anonim ***** válasza:
Én úgy értettem, hogy ár-érték arányban a legjobb a csirkemell.
2015. jan. 25. 14:22
 6/6 anonim ***** válasza:
Ujjat nem ajánlok enni, inkább combot, mellet, oldalast, stb.
2015. jan. 25. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!