Fűrészizmok, bordaközi izmok edzése?
a bordaközi izmok a légzésben szerepelnek, a bordákat emelik és süllyesztik.
a fűrészizom hasonló mozgástartományban dolgozik, mint a hasizmok, szóval sztem nagyon izoláltan nem tudsz rá edzeni. pl plank-nél tutira dolgozik, meg az olyan hasizom gyakorlatoknál, amikben törzsfordítás van, stb.
Én főleg sajátsúllyal edzek (főiskolas tesis vagyok, azért kell), aminél nagyon érzem:
Egykezes-egylábas fekvőtámasz, egykezes húzódzkodás.
Ezeket lehet könnyíteni, ha még nem mennek. A fekvőtámasznál felrakod a kezed valami magasabbra. De fontos, hogy egykezes-egylábas legyen,passzív kéz-láb nyújtva, úgy nézz ki, mint egy napozógekkó. :D
Az egykezes helyett se csinálj kétkezest, hanem pl. ha van egy kis barkács érzéked, akkor súllyal és csigával megtudod oldani.
Nekem a lábemelések mellett ezek segítettek. De ha lábemelés vízszintig megy függeszkedve, nyújtott lábbal, akkor ne növeld a mozgástartományt, hanem a bokádra tegyél bokasúlyokat.
Hidd el, ezek működnek. Már nyárra eszméletlen kemény és látványos bordaközid lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!