Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért van az, hogy minél...

Miért van az, hogy minél többet futok (több hete) annál kevesebbet bírok?

Figyelt kérdés

A motiváció meg van, csak mikor elkezdek futni, mintha elhagyna az erőm.

Köszönöm a válaszokat

2015. jan. 20. 19:18
 1/10 anonim ***** válasza:
Mióta futsz? Mennyit bírsz futni? Eddig többet bírtál?
2015. jan. 20. 19:20
 2/10 anonim válasza:
Tán keveset pihensz
2015. jan. 20. 19:21
 3/10 anonim ***** válasza:
Valszeg túledzés, rendes edzéstervet követsz vagy csak úgy érzésre?
2015. jan. 20. 19:55
 4/10 Galaxis. ***** válasza:
Kevés energia bevitel (tápanyag) a futás nagyon sok energiát elvesz a testől. Több rendes kajára van szükség!
2015. jan. 20. 20:15
 5/10 anonim ***** válasza:
Minden FEJBEN dől el addig, amíg nem adja meg magát a tested és nem esel össze (amire nyilván kicsi az esély). Amikor már nem bírod és már feladnád, akkor szorítsd össze a fogad és "csakazértis" nyomd tovább, ha ez sikerül átestél a holtponton és akkor sínen vagy! Tehát még egyszer: FEJBEN kell összeszedned magad a kritikus pont(ok)nál!
2015. jan. 20. 20:42
 6/10 anonim ***** válasza:

#5 legközelebb ha ilyen hülyeséget mondasz rádteszek 2db 420kg-s rudat, egyet a lábaidra egyet a mellkasodra aztán majd FEJBEN döntsd el, hogy mászol ki alóla...

Ha nincs elég izmod, ki van fáradva, vagy a testednek nincs elég üzemanyaga, energiája, hajthatod magad mint az ökör és tényleg össze esel a végén, ez baromira nem vicc. Akki jár konditerembe/edzőterembe, alkalomadtán láthatott már kezdőket akik olyan faszán eldöntötték fejben, hogy nekik az a súly még kell, hogy a padlón kötöttek ki aztán negyedórág tömték szölöcukorral meg vízzel a fejét.... Ekkora ökörséget, komolyan....

2015. jan. 20. 21:04
 7/10 anonim ***** válasza:
kicsit elkanyarodtál a sportágtól, nem gondolod? ki beszél itt súlyokról? itt testmozgásról, azon belül futásról van szó. amikor azt írta a kedves kérdező, hogy "elhagy az erőm", akkor biztosan nem arra gondolt, hogy ott helyben összeesik... itt van szerepe a agynak!
2015. jan. 20. 21:21
 8/10 anonim ***** válasza:

1-eshez kapcsolódva,addig míg nem válaszol a kérdező ,ne találgassunk.

Hetente mennyit futsz ,milyen iramban,mennyit ?

A több hete az mit jelent ? Több hete futsz egyáltalán és előtte nem futottál ?

2015. jan. 21. 12:29
 9/10 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Köszönöm szépen a válaszokat. De futottam, igaz nem sokat (távra és gyorsaságra). De heti 3x rendszerességgel. Fél év után kezdtem el újra. Most van a második hetem, hogy futok. Mindig 30 percet kocogok (de lassan, nem fuldokolva). Eddig heti 3x futottam. És már a 10. percnél végem van. Az utolsó 20 perc végig „holtpont”. Régebben 40 percet futottam és gyorsabban. Amúgy nem követek semmiféle edzés tervet, csak úgy alakítom az életem, hogy heti 3x ráérjek.
2015. jan. 21. 15:34
 10/10 anonim ***** válasza:

Ilyen kevés futásnál túledzés biztos nem.

Testsúlyodtól is függ, egy 150 kilós ember 10 perc talpon állás után összerogy. Ha nem vagy elhízott se nagyon, akkor kajára tippelnék, illetve a kondíciód állapotára. Ezen belül is a tested vérkeringésére. Ha ott nincs rendben valami, akkor nem tudsz teljesíteni.

Ha holtpont lenne akkor nem 20p erőltetés lenne, hanem 5 percig egyre rosszabbul vagy, és utána elmúlik.

Egyél rendesen (szénhidrátdúsan, de nem cukrokat hanem pl rizsát) futás előtt 2 órával.

Vérkeringésedre is érdemes lenne pillantást vetni. Van olyanod, hogy hirtelen felállás utána megszédülsz? Ez pl a rossz vérkeringésre utal. De ezen kívül lehet hogy csak a vörösvértestek száma kevés, vagy tápanyag nem jut el elég.

2015. jan. 21. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!