Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Valaki erről valami véleményt,...

Valaki erről valami véleményt, felvilágosítást?

Figyelt kérdés

Légyszíves valaki mondjon már nekem a tömegnöveléshez valami tapasztalatokat. Először is nekem csak olyan kérdésem/kérdéseim lennének , hogy szerintetek érdemes , ajánlott egy fajta edzés tervhez beosztott kaja renddel csinálni az egészet? Mert oké azért komolyan venném a kaját is , de vegyük példának azt , hogy mi van akkor hogyha pont olyan ételt kívánok meg amit mondjuk az edzéshez nem érdemes enni. Most azt,hogy reggel mit eszünk hát nem tudom szerintem azért mindegy , mert általába reggelire csak simán szendvicset szoktam enni , kenyér , szalámi , zöldségek meg ritkán , néha-néha tojás , pirítós . Meg az ebéd és vacsoránál , mert én mondjuk úgy vagyok ezzel e téren , hogy kb leszarom , hogy mit eszek edzésnél lényeg , hogy azért ott legyen az olyan fajta fajta , hogy rizs , csirke , pulyka , krumpli ( szénhidrát ) . Azzal tisztában vagyok , hogy edzés után leginkább fehérjét kell enni , mert azok épülnek az izomzatba szénhidrátot meg hát eszek vacsorára. Most elmondom , hogy körülbelül hogyan szoktam eddig csinálni a kaját. Szinte azokat ettem amiket , akartam meg ott volt azért az is , hogy amit megkívántam azt is ettem , de mellette azért pluszba oda figyeltem arra is , hogy azért juttassak , elég fehérjét és szénhidrátot is a szervezetbe , de fehérjéből leginkább edzés után szoktam enni.

Hát a gyakorlatra vissza térve a jóval tapasztaltabb embereket kérdezem vagy azokat akik jobban rá láttam még rajtam kívül is a témára , hogy osztott edzés tervek mennyire érdemesek ajánlatosak , vagy pedig az , hogy csak elég hogyha addig csinálom míg teljesen ki nem készítem az izomzatot , mert én ilyenről is hallottam , hogy elég ha csak a kart ( bicepszet ) elég frankón kikészítem majd egy idő után ismét rá állok pl.: 1 v. 2 nap múlva. Én amúgy leginkább tömegnövelésként , alakformálásként csinálnám az edzést egy kis izomzatot fejleszteni itthon jó kis sportos alakot. Nos , mivel nekem itthon csak 2*16kg-os kézi súlyzóm van , így hát elég kevéske dolgot is tudok velük csinálni.

Amiket itthon tudnék velük csinálni hát azt szerintem, azért ti is tudjátok. Azt is sejtem , hogy olyan válasz adó is lesz köztetek aki azt mondja , hogy úgy csináljam ahogy érzem , akarom , de valahol bennem van az is , hogy nem lenne rossz egy kis tanácsot kérni valakiktől.

- Osztott edzésterv + kaja , amit már leírtam

- kikészíteni az izomzatot vagy más fajta módi?

Volt olyan időszak is mikor , úgy csináltam , hogy lenéztem internetről , hogy melyik izom csoportra milyen gyakorlatot lehet csinálni , majd ahogy magam éreztem csináltam az által írtam össze magamnak edzés tervet , de aztán valahol meg nem igazán fejlődtem szóval már magam sem tudom , hogy hogy van/volt.

Volt mikor ettől ezt halottam attól azt hallottam és hát eléggé bele zavarodtam a dolgokba. Meg , hogy egy nap kettő vagy három izom csoportot érdemes megmozgatni?

Meg még egyszer azt mondták , nekem a biotech-be , hogy ez , hogy kikészíteni az kicsit hülyeség , majd kaptam egy edzés tervet kezdő átmozgatót és azon úgy van , hogy A - nap : mell , hát , váll

B - nap: kar , láb

és be kell osztani a napokat egy héten keresztül. Egyik héten A-B-A másik héten B-A-B.

Előre is köszi szépen mindenkinek a válaszokat megjegyzésként a bunkó válaszokat le se írjátok már aki olyan megjegyzést akar tenni. Köszi

2015. jan. 9. 14:40
 1/5 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem mondani , hogy kicsit vékony testalkatú vagyok kb 176-78 cm körüli nem tudom pontosan , tömegem az kb 58-60 kg és hát az anyag cserém kicsit gyors. Mert viszont enni azt eszek rendesen.
2015. jan. 9. 14:43
 2/5 anonim ***** válasza:

Hőő, átolvastam de kicsit kaotikus, lehet azért mert te se tudod most mit is akarsz.

1: kaja, Tömegnövelés nincs kalóriaplussz nélkül. Ha gyors az anyagcseréd, sokat kell enni. De tömegnövelés lehet csak zsír formájában is. Azt meg épeszű ember nem akarja. Izomnöveléshez meg legalább 2g/testsúlykilógramm fehérje kell (van akinek ennyi, van akinek kevesebb, van akinek több, de ez az általános). Ez állati legyen leginkább, mert az teljes értékű és jól hasznosul. Szénhidrátból nem lesz izom, ha te meg csak az edzés utáni fehérjbevitelre fekteted a hangsúlyt, nemsokmindent érsz el. Max a kalóriaplussz hatására szépen jön a zsír.

2: Edzés. Nincs tökéletes edzésterv, nincs legjobb gyakorlat. Ki mit érez a legjobban, de legjobb, ha ezt mindig változtatod. Elösszőr szépen menjen az A-B napos átmozgatás, hogy hozzászokj, nem nagy súlyokkal terhelve az izmot és izületeket. Majd ha már hozzászoktál az edzéshez, érzed mikor milyen izomnak kell dolgoznia, kezdődhet a móka heti 3 napos osztott edzéssel.

Az hogy most kikészíted az izmot vagy nem, az is lehet a változtatás egy tényezője. Mondjuk egyik héten az izomcsoportokat nagy súllyal 6-8 ismétléssel végzel, nem bukásig. Másik héten 10-12 ismétléses súllyal, utolsó sorozatnál kisebb súlyokkal kényszerítetve. Havi egyszer mondjuk szuperszetben, néhány izomcsoportnál (vádli) meg magas ismétlést használsz. Aztán látod majd, mire hogy reagálsz.

2015. jan. 9. 15:08
 3/5 A kérdező kommentje:

Akkor még olyan kérdésem/seim lennének , hogy : 2g/testsúlyon azt érted , hogy ahány kiló vagyok azt szorozzam meg kettővel és annyi fehérjét vigyek be a szervezetbe?

Ha jól értelmezem , plusz meg még valahol olvastam ehhez hasolót , amit említesz. Oké , és mivel azt mondod , hogy az edzés utáni bevitel kicsit kevés , akkor oda fi-

gyelek azért a napi betevőre is. Kalória pluszhoz viszont olyat olvastam , hogy a banán az ami még elég jó edzéshez főleg tömegnöveléshez. Meg mivel azt írtad , hogy

6-8 ismétléssel végezzem akkor ott mellette szerinted , hogy csináljam ? Tudom azt fogod mondani , hogy ahogy én érzem , de azért gondoltam inkább megkérdezem , hogy

erről te mit mondasz nekem? Ahogy mondjuk először érzem mit tudjam én 10 vagy 12 kg-val az legyen kb 16-18 vagy 20 és ezt ismételjem 6-8 - szor vagy ahogy az ismétlést

is bírom , érzem , mert viszont azért az is kell az izomzatnak , hogy frankón kilegyen készítve át mozgatva , majd a regenerálódás során fejlődik.

Akor tegyük fel , hogy hétfői nap elkezdem ezt a módszert bicepsz és mellnél. Kedd akkor szünet , majd szerdán ismét bicepsz és Pénteken is.

Vagy pedig hétfő mell-bicpesz , kedd legyen : tricepsz és váll vagy hát szerda láb-has , péntek meg hát-mell és bicepsz.

Én olyanokat is hallottam , hogy egy nap legalább 3 izomcsoportot kell megmozgatni hallottam olyat is , hogy felosztva Hétfő , Szerda , Péntek : Mell-Kar , Hát-Váll,

Láb-Has , de viszont a hasat ha jól tudom azt szinte majdnem minden nap lehet csinálni de annak is kell szünet a lábnál is majdnem hasonló de abból se kell minden nap.

Meg , még olyanokat is , hogy párhuzamosan nem lehet csinálni valamit mondjuk karnál bicepsz és tricepsz egyszerre , de miért nem ? Ezt nem értem , egy kicsit ezt hülye-

ségnek tartom. Vagy mondjuk mellnél egyszerre kinyomás ( v. itthon fekvenyomás) plusz mellette tárogatás , hogy ezeket miért nem lehet így vagy egyáltalán lehet?

Nekem viszont egy kép beugrott a fejembe , hogy ugye reggelente alapból csinálnám a fekvenyomást mellette has és láb de a hasat és a lábat nem minden nap , meg max még talán

ezek mellet bicepszet , majd délután állnék rá a nagyob edzésre. Hogy ezekről valami vélemény? Mert szerintem , az hogy néha-néha csinálok fekvenyomást azzal csak

rásegítek erősítek rajta. Plusz hogyha mellette egyszer kétszer iszok valami piát az se árt neki ugye? Meg hogyha mondjuk mellette futnék is azzal mennyire csinálok

fogyást rajta , azt tudom , hogy futással csak a zsírt dobom le , ez csak egy kérdés volt , hogy tömegnövelés mellett a futás , hogyha futnék is az mennyire ad le.

Előre is köszi a választ

2015. jan. 10. 19:40
 4/5 anonim ***** válasza:

Igen, a fehérje annyi legyen. Tehát ha mondjuk 70kg vagy, akkor 140g fehérjét egyél egy nap. Tápanyagtáblázatokban megnézed miben mennyi fehérje van és összeállítod az étrended. De ezek állati eredetű fehérje legyen (hús, tojás, túró), a növényit nem kell beleszámolni.

Azért találkozhattál különböző edzésekkel, mert vannak tervek kezdőknek és vannak haladóknak. Kezdőknek teljes testes edzés kell, majd egy idő után mehet az osztott edzésterv. Ilyen mondjuk pl. Hétfő: Mell-kar Kedd: Láb-has Csütörtök: Hát-váll. De rengeteg a lehetőség.

Hogy nem lehet bicepszet és tricepszet egyszerre edzeni, vagy nyomás után tárogatni, nemtudom hol olvastad, de írtó nagy baromság.

Edzést nem kell szétszedni, egy óra alatt pörgösen le lehet nyomni egy edzést.

A futás meg csak akkor fogyaszt, ha ez által kalóriaminuszba kerülsz. Fogyni és izmosodni egyszerre nem lehet. Tehát futhatsz, ha akarsz, de akkor többet kell kajálnod hogy kalóriaplusszba maradj. Ennyi a lényeg. Banán mehet, de jobb ha összetett szénhidrátokban gondolkodik az ember. Vagy rizsben, krumpliban.

Olvasd el a sárga kapszulát, ingyenes e-könyv, minden le van írva benne.

2015. jan. 11. 19:04
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi
2015. jan. 11. 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!