Egy átlagos 17 éves fiú mennyit nyom ki max fekve?
--gömb--
10-es!
Én vagyok az első válaszoló.
Az akkori adatok a 17 éves koromban voltak. Ez 6 éve volt. Egyáltalán nem kiemelkedő az a szint, még ha figyelembe is vesszük hogy kb 30-32-es volt a karom.
Ahogy írtam, a haverom a 140-et már akkor kinyomta. Néhány hónappal idősebb mint én. Az már kiemelkedő volt.
A magasság nem meghatározó tényező amúgy.
Nekem eddig 100 kg körül volt a legtöbb, kb 1 éve, 80 kg körül voltam akkor (meg most is). Ez is nagyon kezdő szint még. 150 kiló fölött már elégedett leszek valamennyire, de csak alapszinten.
--gömb--
Én nem azért akarok 150 kiló fölött nyomni fekve hogy ki merjek menni az emberek elé, hanem mert szeretem csinálni és mert ez motivál.
Amúgy gondolhatod mennyi zsír van rajtam. 10-12%-nal nem sűrűn volt tobb a 23 evem alatt.
A karhossz azert nem meghatározó tényező, mert az izom adott esetben a nagyobb erokart tudja kompenzálni nagy tömeggel, vagy nagy fajlagos erővel, vagy mindkettővel.
Nekem a tömeg meg hianyzik, de termeszetesen azon mesterkedek hogy az is meglegyen majd.
Tyson állitólag 12 évesen mar kinyomta a 100 kg-ot :)
Nekem még csak a felhuzas volt relative komolyabb szinten, itt 200 körül volt a legtöbb, igaz nem próbáltam ki hanem az úgynevezett jó reggelt gyakorlatot csináltam 100 kilóval, kb 75 fokban tudtam eloredolni izuleti gondok miatt. Mert amúgy mentem volna lejjebb is. Ez majdnem ugyanaz a mozdulat mint a felhuzas (kis túlzással), csak itt a nyakadban van a súly. Ezért saccoltam kétszeres szorzóval.
Mondta is nekem az egyik ismerősöm (aki szintén edz), hogy ő azt nem érti hogy hogy nem robban szét a fejem amikor egyenesedek ki :D ez tetszett :D
Meg azt is mondta hogy szét fog menni a derekam.
Én meg mondtam hogy jövő ilyenkor 200 kilóval fogom csinalni a jo reggelt. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!