Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Egy átlagos 17 éves fiú...

Egy átlagos 17 éves fiú mennyit nyom ki max fekve?

Figyelt kérdés
Tehát átlag testalkatú, nem 120kg 2 méter, meg nem is 40 kiló 140cm körüli magassággal párosítva XD
2015. jan. 8. 22:26
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

--gömb--

10-es!

Én vagyok az első válaszoló.

Az akkori adatok a 17 éves koromban voltak. Ez 6 éve volt. Egyáltalán nem kiemelkedő az a szint, még ha figyelembe is vesszük hogy kb 30-32-es volt a karom.

Ahogy írtam, a haverom a 140-et már akkor kinyomta. Néhány hónappal idősebb mint én. Az már kiemelkedő volt.

A magasság nem meghatározó tényező amúgy.

Nekem eddig 100 kg körül volt a legtöbb, kb 1 éve, 80 kg körül voltam akkor (meg most is). Ez is nagyon kezdő szint még. 150 kiló fölött már elégedett leszek valamennyire, de csak alapszinten.

2015. dec. 8. 20:53
 12/13 anonim ***** válasza:
Jó, csak fura, hogy tulajdonképpen olyan vékony vagy mint az állat, mégis kb. a saját súlyodat kinyomod, ami egy haladó szint. Jó, elvileg gyorsan lehet fejlődni fekve nyomásban, csak fura, hogy ilyen semmi izomra ez megy neked. Jó, most nem ez az elvetemült "majd ha 150-et nyomok, akkor ki merek menni emberek elé" hozzáállás érdekel, de az viszont nagyon igaz, hogy a magasság számít a fekve nyomásnál... nem a magasság, hanem pontosan a kar hosszúsága, viszont ha magas vagy, nagy valószínűséggel hosszú is a karod. Amúgy az se gyenge, hogy 100kg-t kinyomsz, amikor még mindig ropi vagy (rajtad mennyi zsír van ember??!) mondjuk a 10 centivel alacsonyabb ismerősöm, aki a magasság és nyílván az izom tekintetében is (mivel 182/83 volt) nyomott 100-at... jó nem mondok semmit, csak olyan fura, hogy ide feljön az ember, és egyik durva adat követi a másikat. Múltkor azt tudtam meg, hogy 14 évesek 100 kilót nyomnak fekve. Mondom oké, én ennyi idősen 40 kg-t tudtam kinyomni.
2015. dec. 10. 19:05
 13/13 anonim ***** válasza:

--gömb--

Én nem azért akarok 150 kiló fölött nyomni fekve hogy ki merjek menni az emberek elé, hanem mert szeretem csinálni és mert ez motivál.

Amúgy gondolhatod mennyi zsír van rajtam. 10-12%-nal nem sűrűn volt tobb a 23 evem alatt.

A karhossz azert nem meghatározó tényező, mert az izom adott esetben a nagyobb erokart tudja kompenzálni nagy tömeggel, vagy nagy fajlagos erővel, vagy mindkettővel.

Nekem a tömeg meg hianyzik, de termeszetesen azon mesterkedek hogy az is meglegyen majd.

Tyson állitólag 12 évesen mar kinyomta a 100 kg-ot :)

Nekem még csak a felhuzas volt relative komolyabb szinten, itt 200 körül volt a legtöbb, igaz nem próbáltam ki hanem az úgynevezett jó reggelt gyakorlatot csináltam 100 kilóval, kb 75 fokban tudtam eloredolni izuleti gondok miatt. Mert amúgy mentem volna lejjebb is. Ez majdnem ugyanaz a mozdulat mint a felhuzas (kis túlzással), csak itt a nyakadban van a súly. Ezért saccoltam kétszeres szorzóval.

Mondta is nekem az egyik ismerősöm (aki szintén edz), hogy ő azt nem érti hogy hogy nem robban szét a fejem amikor egyenesedek ki :D ez tetszett :D

Meg azt is mondta hogy szét fog menni a derekam.

Én meg mondtam hogy jövő ilyenkor 200 kilóval fogom csinalni a jo reggelt. :D

2015. dec. 10. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!