Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Foci mellett lehet tömegnövelni?

Foci mellett lehet tömegnövelni?

Figyelt kérdés

Hali!

A kérdésem az lenne, hogy foci edzések mellett lehet rendesen tömegnövelni? (heti 2 fociedzés+hétvégén meccs(ek)) emellett heti 3szor járnék kondizni(ha tudok de az egyetem mellett lehet hogy csak heti 2x)...

Magas vékony testalkatú /nehezen hízó/ alkat vagyok

Lehet így is tömeget növelni? A sok futástól nemfog nagyon lemenni? (az étrendet 100%ig nemfogom tudni betartani, de törekszek rá..)

Vagy így elég lassú lesz a fejlődés?

2015. jan. 7. 22:00
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Hát gondolom nem lesz olyan izomzatom, mint ha csak konditerembe járnék, szálkásabb leszek inkább nem?

összegezve akkor mit tanácsoltok? +szénhidrátbevitel?

2015. jan. 7. 23:37
 12/15 anonim ***** válasza:

A szálkásság étrend függvénye.

A tévhittel ellentétben nem attól lesz valaki szálkás, hogy pl. kis súllyal végez sok ismétlést. Ez hülyeség.

Ennyi mozgás mellé igen, kell a kalóriaplusz.

Ha már 7-8g lenne a ch, akkor érdemesebb inkább a zsírt növelni. Abból kevesebbet is elég enned, hiszen több mint 2× annyi energiát ad mint a szénhidrát.

2015. jan. 7. 23:40
 13/15 anonim ***** válasza:

"az étrendet 100%ig nemfogom tudni betartani, de törekszek rá"

Ez a lényeg. A kaján múlik a testépítés.

2015. jan. 8. 00:01
 14/15 anonim ***** válasza:

Muszáj betartanod az étrended, sőt még többet is kell enned. Ha nem mindig tökéletes, nem baj, nem tud mindenki tökéletesen kajálni, de tényleg törekedj a normális kajálásra! Heti háromszori súlyzós edzés az pont jó. Próbáld a súlyzós edzést minél távolabb rakni a foci edzésektől. Emellett érdemes kiegészítőket használni, fociedzésnél is. Meccsek között ihatsz BCAA-t esetleg, ha van szünet, és én a helyedben meccs végén azonnal innék egy zabpelyhes, glutaminos fehérjeturmixot. Emellett ha amúgy is nehezen hízó vagy, sok szénhidrátra lesz szükséget, 5g/tskg ch-ra egészen biztosan fel kell menned, de valószínűleg ennél még több is kell majd, na meg alap a 2g/tskg fehérje. A nagy mennyiségű szénhidrátbevitelre a zabpelyhes fehérjeturmix remek megoldás lehet egyébként. Sokan isznak tömegnövelőt, szerintem az nem túl jó egészségügyileg se, illetve nem is éri meg venni. Inkább proteinre költs akkor már. Emellett használhatnál lenmagolajat is, azzal is tudsz pluszkalóriát fedezni.

És nagyon fontos, hogy aludj sokat, 8 órát minimum, de a legfaszább az lenne, ha tudnál edzések után is aludni. Nem tudom, hogy egyetem mellett ezt mennyire tudod megoldani.

Majdnem elfelejtettem: kiegészítők közül nagyon-nagyon fontos még a multivitamin, és szerintem az ízületvédő sem elhanyagolható.

2015. jan. 8. 09:20
 15/15 anonim válasza:
Hogy ne lehetne.. étrendtől függ csak nézz meg a mai focistákat így a világ elitjébe összesnek rajzolni való teste van
2015. szept. 6. 09:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!