Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ha folyamatosan ketózisban...

Ha folyamatosan ketózisban tartom a testem napi 40g szénhidráttal, lehetséges-e az izomgyarapodás?

Figyelt kérdés
Amennyiben igen(tudom, hogy a testépítők rengeteg szénhidrátot esznek, de lehet, hogy a ketontestek is valamilyen anyagcsere folyamatok során pótolni tudják a CH-t, ezt szeretném megtudni) akkor lehetséges lenne a ketózis segítségével egyszerre izmot növeszteni és zsírt veszíteni? Mert ugyebár a ketózisban nagy mértékben termelődik a lipáz, a zsírbontó enzim és a tapasztalataim szerint a ketózis segítségével lehet a leggyorsabban zsírt "égetni", hiszen a felesleges ketontestek vizelettel kiürülnek, a teli glikogénraktáraknál ugye a glükózfelesleg a zsírban tárolódik, ez maga a hízás folyamata és ketózisnál ez nem történik meg. Arról viszont semmit sem találtam, hogy hogyan reagál az izomszövet az alacsony szénhidrátra, magas zsírra + terhelésre súlyzós edzés miatt. Lehetséges a növekedés, még ha nem is olyan gyorsan, mint szénhidrátokkal?
2015. jan. 1. 16:21
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Szerintem se lehetseges.nekem rogton az ugrott be hogy m lenne az edzes utani turmixba? Tudjuk hogy edzes utan visszakell tolteni a raktarakat gyors Ch-val.De ha benyomod akkor egybol elcseszed a ketozist nem? Nemhiaba KetogenDIETA
2015. jan. 1. 19:11
 12/23 anonim ***** válasza:

Ha izmot akarsz novelni és zsirt veszteni egyszerre akkor az ultimate diet-be nézz bele.

Vagy itt van annak a tanácsa annak aki szerinted nem ért hozzá

[link]

2015. jan. 1. 19:14
 13/23 A kérdező kommentje:
Ne haragudjatok fiúk, de most, hogy így a kalóriákról és a hízásról beszélünk, nekem lejött, hogy laikusok vagytok. Amiket írtok semmi köze a ketogénhez és semmi köze a kalóriának a hízáshoz ketoban, ugyanis a ketontestfelesleg, mint írtam vizelettel ürül, ezért lehet patikában kapható csíkkal lemérni, hogy ketózisban van-e a test, míg szénhidrátanyagcserénél abnormális a glükóz tartalmú vizelet, mert a cukorfelesleget nem pisiled ki, hanem az inzulin segítségével beépül a zsírszövetbe.
2015. jan. 1. 19:21
 14/23 A kérdező kommentje:
Csak azt szeretném megtudni, hogy mi történik az izomszövettel ketózis során, mert a zsírszövetről már mindent elolvastam, de az izomról nincs tanulmány. A testépitők a ciklikus ketogént csinálják, de nekem a tiszta keto kell.
2015. jan. 1. 19:29
 15/23 anonim ***** válasza:

Most te azt feltételezed, hogy attól, hogy az emberi test ketózisban van, nem lesz kalória szükséglete?

Attól, hogy ketózisban van a tested, ugyanúgy érvényes rád, hogy amennyi kalóriát fogyasztasz, az fogja eldönteni, hogy súlyt vesztesz/szerzel.

Attól, hogy te ketózisban tömegelsz, nem fogsz zsírt veszteni mialatt te izmot növesztesz.

Ez sajnos nem így működik, hanem a sok zsír miatt, aminek nagy a kalóriatartalma, szépen lerakódik a szervezetedben, mert nem tud vele mit kezdeni.

A szénhidrát emiatt sokkal hatékonyabb, mert az izmod fel tudja venni glikogén formában.

Az meg, hogy hogy változik az izom ketózisnál:

Szerintem nincs nagy változás, de valószínűleg nem pozitív tömegelés során, mert a legtöbb ember nem tud jól teljesíteni szénhidrátszegény diétán. Ezért is van, hogy a legtöbb testépítő csak ciklikus ketogén diétát alkalmaz, mert ezt az állapotot nem szabad sok ideig fenntartani.

2015. jan. 1. 19:49
 16/23 anonim ***** válasza:
Inzulinrezistenseknek pont van értelme hormonálisan.
2015. jan. 1. 21:52
 17/23 anonim ***** válasza:

Tanulmányokat olvastál vagy hozzád hasonló fogyatékosok által írt cikkeket?

Szerrinted komolyan nem raktározza el a szervezeted a zsírszovetet ha kaloriapluszban vagy?

2015. jan. 1. 21:54
 18/23 A kérdező kommentje:
Nem vagyok fogyatékos ugyanis 2200 kalóriát viszek be a szervezetmbe ketogénnel és iszonyú gyorsan fogytam zsírból, maximum az hízhat tőle, aki sz.r minőségű fehérjét eszik mellé.
2015. jan. 2. 18:58
 19/23 anonim ***** válasza:
2200 kaloria az majdhogynem aushwitz mód egy sportolónak
2015. jan. 2. 19:09
 20/23 anonim ***** válasza:
Alig eszel valamit jó hogy fogysz. Konnyű csak zsírból fogyni ha nincs mellé izom.
2015. jan. 2. 19:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!