Hogyan kellene elkezdenem gyúrni? (több lent)
Ectomorph testalkatú vagyok 183 cm magas, 60kg 14/F
Eddig nem edzettem rendszeresen, de most már el szeretném kezdeni komolyabban, mert már egyre inkább egy pálcikaemberre hasonlítok ami nem annyira vonzó :D
Edzőterembe nem tudnék járni, mert bejárós vagyok, viszont nálunk itthon jópár fajta súlyzó, és egy súlyzórúd is. Hogy kéne elkezdenem?
Még annyit tennék hozzá, hogy az étrend legyen tömegnövelő:
- 2*ttkg fehérje (nálad 120 gramm)
- 4-6*ttkg ch (szénhidrát, nálad inkább 6 kéne, mert ekto vagy, az 360 gramm)
- 1*ttkg zsír (minimum a fele legyen telítetlen [pl. olajos magvak], nálad ez 60 gramm)
A regeneráció is fontos, aminek az egyik legfontosabb része az alvás. Alváskor épül az izom, termelődik a tesztoszteron. Napi min. 8 óra ajánlott.
Fontosnak találom, hogy a motivációról is szóljak pár szót, mert ezt nagyon könnyű elveszíteni. Én mikor elveszítem, megnézem pár profi testépítő videóját és rájövök milyen gyenge vagyok, pedig én is ilyen akarok lenni, és máris meg jön a kedvem az edzéshez. Ne keress kifogásokat, hogy miért nem tudod csinálni az edzést. Nem igaz, hogy nem tudsz rászánni heti 3-4 órát, az időhiány nem elfogadható kifogás. Sok szerencsét!
Alapgyakorlatokra koncentrálj elsősorban.
Guggolás 2x20
Felhúzás 1x10
Fekvenyomás vagy tolódzkodás 2x6
Evezés vagy Húzódzkodás szélesen 2x8
Mellről nyomás v. vállból nyomás 1x6
Bicepsz állva kétkezes rúddal 1x6
Vádli állva 1x15
Próbáld a lehető legnagyobb súllyal végezni. Hetente-kéthetente növeld a súlyt, nem gond ha csak 1-2 kilóval tudod. Mindig jól melegíts be az edzések előtt, végül pedig nyújts. Az étrendre figyelj oda, tőlem fentebb leírták a srácok nagyon részletesen.
Ha szeretnél még egy két hasznos dolgot olvasni, akkor a következőkre keress rá: Sárga kapszula, Alapismeretek, Hardgainer edzésterv.
Azzal amit te írtál az a gond, hogy kezdőként átmozgatás kell minimum 1 hónapig, magas ismétlésszámokkal (15-20)
Ha nem így csinálja belerokkan, izületei szétmennek, és az izomtudat hiánya miatt aránytalanul kezd nőni.
Az alapgyakorlatok okésak, csak mindenből 15-20 ismétlés között kéne nyomni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!