Szerintetek egy testépítőnek mennyivel több vitaminra és nyomelemre van szüksége, mint másnak?
Voltaképpen megválaszoltad magadnak a kérdést...
Parasztvakítás,persze.Ez alól a táplálékkiegészítő biznisz sem kivétel sajnos.Személyes véleményem szerint már az is parasztvakítás,hogy egyáltalán muszáj plusz vitaminokat bevinni kiegészítők formájában,legalábbis ezekre csak indokolt esetben lenne szükség.Az nekem nem indok,hogy hülyére veszik a fél világot,és mindenkit besz...ratnak,hogy ha csak simán kiegyensúlyozottan táplálkozol,az nem elég a szervezetednek.Rendszeres sport mellett is elég,ha nem hajtod túl magad,hiába akarnak meggyőzni az ellenkezőjéről.De mindegy,ez csak az én véleményem.Ha te akarsz vitamint,veheted az olcsóbbat is nyugodtan,ez a lényeg!
Semmi ertelme a nagydozisu vitaminoknak, ezt szamtalan tanulmany bebizonyitta mar.
Akkor szedj plusz vitamint ha beteg vagy, amugy nem kell.
Lényegesen többre, ez biztos, de hogy mennyivel, az állandó vita tárgya. Ha neked jó úgy, akkor nincs kérdés.
Van biznisz a testépítő multivitaminokban természetesen, de mibe nincs? Alaptalannak nem lehet nevezni őket.
Az viszont nem igaz, hogy nem lehet bevinni a megfelelő mennyiséget rendes táplálékból. Sok zöldség, gyümölcs, olajosmag kell hozzá, de akkor is be lehet vinni. Ha valaki fél attól hogy a hidropóniás rendszerben termesztett zöldségnek elenyésző a vitamintartalma, az vegyen földben termesztettet, mondjuk háztájit. Ott még a kimerült talajtól se kell félni.
Nyilván a gyakorlatban egyszerűbb egy-két tablettával, de nem lehet ezeket a készítményeket létfontosságúnak nevezni.
"Az RDA baromság, legfeljebb egy egérnek lenne elegendő az a mennyiség, ami abban ajánlott."
Bizonyitotta ezt a kijelentest valaki a tapkieg gyartokon kivul? Mert en nem tudok rola.
Par eve eleg nagy adagban nyomtam a c vitamint. aztan meg vesekovem lett. elotte en is csak legyintettem a cikkekre hogy a sok c vitamin vesekovet okozhat.
Hogy az okozta vagy nem az sohasem derult ki.
De sajat tapasztalatbol mondom: semmi kulonbseget nem vettem eszre ha szedtem a nagydozisu vitamint ill. nem.
Ugyanugy birtam az edzest, ugyanannyit voltam beteg.
Most ha erzem hogy beteg kezdek lenni, akkor elkezdem szedni a c vitamint, de ez is lehet hogy csak placebo.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!