Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Szálkásításnál megmaradt...

Szálkásításnál megmaradt erőszint=nincs izomvesztés?

Figyelt kérdés
Tehát, erőszint=izom?

#izom #erő #fehérjét iszom
2014. dec. 14. 14:04
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
*vesztettem
2014. dec. 14. 17:22
 12/14 anonim ***** válasza:
attól függően, hogy milyen nagyságú volt a kalória mínusz, veszítesz több, vagy kevesebb zsírt, és vele több, vagy kevesebb izmot. áltlaánosságban elmondható, hogy a szálkásításkor lemegy egy kis izom is, mivel a szervezeted nem tudja, hogy "most szálkásítok, amúgy rendben van az étrendem", ő csak azt érzékeli, hogy kevesebb tápanyagot kap, tehát elkzedi a védekező mechanizmust, vagyis a hiányzó ch pótlását az izomfehérjéből. ezt igyekszünk visszaszorítani a megfelelő fehérjebevitellel. a zsírokból felszabaduló energia fordítódik a hiányzó ch szintézisére, de nem a zsírból lesz a ch. így aztán lassan elégetjük a tartalékban lévő zsírt, és minél ügyesebben csinálod, (persze ehhez kell a jó genetika, nagyon jó edzés, nagyon jó étrend), annál kevesebb lesz a járulékos izomvesztés. (ugyan úgy, ahogyan tömegelésnél a járulékos zsír felszedés). valószínűleg neked ez elég jól sikerült, ha ugyanakkor súlyokkal dolgozol, plusz ott van még a pszichés faktor is, amit korábban írtam. az agy csodás dolgokra képes, többek között adott ideig (ez lehet akár a diéta időtartama, mivel az általában nem olyan hosszú) el tudja hitetni veled, hogy képes vagy az adott súllyal dolgozni. ezek nem ilyen egyszerűen megmagyarázható dolgok, ha nagyon akarjuk persze leírhatóak feketén fehéren, de ez így látatlanban és megfelelő hozzáértés nélkül lehetetlen. szóval, ha a szálkásítás elején és végén ugyanakkora súllya dolgozol, akkor örülj neki, amúgy meg nézd magad a tükörbe, vagy mérj testzsírszázalékot és az majd megmondja, hogy mennyire volt sikeres az akció.
2014. dec. 14. 17:49
 13/14 anonim ***** válasza:

Én azt írtam hogy ha erősödsz/szintentartasz akkor biztos nem vesztesz izmot. Az hogy idegrendszered fejlődik az csak az elején van. Kis ideig. Nem tudsz nagy mértékben erősödni anélkül hogy nagy mértékben izmosodnál. Ha valaki nagy kaloria deficitben van de az erejet megtartja nem fog tobb izmot veszteni mint aki ugyanugy megtartja az erejét de kicsi a kaloriadeficit. Mondjuk nagy kaloriadeficittel nehezebb megtartani az erőt ez tény és való.

Én azt írtam hogy ha valaki nem egy komplett kezdo aki azt se tudja hogy kell megfogni a rudat. Akkor nem lesz nagyobb izomtömege úgy hogy az ereje közben csökken ahogy nem lesz kisebb sem az izomtömege úgy hogy az ereje nő.

Az erőt sok minden meghatározza de az izomtömeg szerintem kb 90%-ban. Egyénen belül.

2014. dec. 14. 18:36
 14/14 anonim ***** válasza:
Kérdező valószínűleg nem vesztettél izmot. Ha meg igen, ennél többet nem tudtál volna megtartani úgyse.
2014. dec. 14. 18:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!