Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mik az alap kiegészítők...

Mik az alap kiegészítők testépítőknek?

Figyelt kérdés

1000-es C vitamin, kalcium-magnézium, multivitamin, edzés utáni fehérje, és kreatin van eddig, de most valami alapvetőre gondoltam.

úgy tudom hasznosak az omega3 zsírsavak, és tényleg kellenek? vagy mi az ami még alapvető és fontos lehet?

2014. dec. 13. 13:21
 1/9 anonim ***** válasza:

Edzés utánra nem csak fehérje kell, hanem gyors szénhidrát is (a legolcsóbb szőlőcukortól a carb-f-en át a vitargoig valamelyik vagy glutamin ha mondjuk cukorbeteg vagy), főleg így kreatinhoz.

Igen; kell omega3.

Ízületvédő még az ami kellhet.

szerintem más nem

2014. dec. 13. 13:36
 2/9 A kérdező kommentje:

tehát kell omega3, és szőlőcukor edzés után, és alatt

értem!

egyéb?

2014. dec. 13. 13:48
 3/9 anonim ***** válasza:

Jól írja az egyes.

Szőlőcukor csak edzés után.

2014. dec. 13. 13:51
 4/9 anonim ***** válasza:

Csak edzés után közvetlenül! A szőlőcukor a legolcsóbb megoldás, de nem a legjobb. A vitargo nagyon drága, de egy carb-f-re vagy carboxra azért érdemes lehet befektetni.

Van még sokféle kiegészítő (glutamin, bcaa) vagy edzés előtti NO fokozók, de ezek már egyáltalán nem alap kiegészítők.

Alap kiegészítők;

- vitaminok, ásványi anyagok, omega3

- fehérje+gyors ch

- ízületvédő

2014. dec. 13. 13:54
 5/9 anonim ***** válasza:

Nem írtad, hogy tömegelsz vagy szálkásítasz.

Csak tömegeléskor kell gyors ch, szálkásításkor nem muszáj.

Gondoltam szólok. :)

2014. dec. 13. 13:58
 6/9 A kérdező kommentje:

tömegelek!!!

úgy tudom ilyenkor amúgy is "felesleges" a BCAA, legalábbis nem annyira hasznos mint szálkásításkor, de javítsatok ki, ha nem!

2014. dec. 13. 14:01
 7/9 anonim ***** válasza:

Nem felesleges, de nem is olyan fontos.

Mindig kell; vitamin, ásványi anyag, omega3, tejsavófehérje koncentrátum és ízületvédő.

Tömegeléskor ehhez jön még az edzés utáni gyors-ch, valamint mehet kreatin is. Más nem kell!

Vegyél még gyors-ch-t, omega3-at és ízületvédőt! Ennyi!

2014. dec. 13. 14:08
 8/9 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek.
2014. dec. 13. 14:54
 9/9 A kérdező kommentje:
Ha mindenképp szeretnék aminosavakat, akkor glutamin vagy bcaa? tömegelés alatt!
2014. dec. 13. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!