Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Az miért van hogy kb. mindenki...

Az miért van hogy kb. mindenkinek a leggyengébb a fekve nyomása és jó a guggolása/felhuzása, nekem meg fordítva?

Figyelt kérdés
Én 85-90 kiloval szériázom 4*8-12 -öt fekve nyomásba, egyismétléses maximum az 120 kg. Ugyanakkor guggolást kb 60 kiloval csinálom, egyismétles max meg 90 kg. De hack gépen 120 kiloval szériázom, lábtolón meg 200 kg fölött. Felhuzásnál meg 70 kg a széria súly, és a 100 kilóba beletudok húzni 1-2-öt. Másnál meg kb úgy vannak az arányok hogy fekvenyom mondjuk 100kg-val és felhuzás/guggolás az meg 160 kg. Egyébként 70kg vagyok.

2014. dec. 7. 22:39
 1/5 anonim válasza:
Mindenkinél más.. valakinek ez valakinek az a gyengébb. Guggoláshoz az egész lábadat erőlteted,egyensúlyozol ha jól csinálod övet is használsz, és a merevítő izmaid ami lehet hogy nálad nem elég erős ahoz hogy felhúzz vagy beleguggolj szabályosan nagyobb súlyba is. Hack gép és lábtoló csak egy speckó izomcsoporta öszpontosul de a guggolás a legkomplexebb.
2014. dec. 8. 00:20
 2/5 anonim ***** válasza:
Ez azert van mert a lábad nagyon le van maradva.
2014. dec. 8. 08:35
 3/5 Dogmatix91 ***** válasza:
Övet ne használj, legfeljebb akkor ha maxra mész. Gyenge a lábad meg a törzsed.
2014. dec. 8. 09:00
 4/5 anonim ***** válasza:

Én amondó vagyok ha még nem annyira megy neki a guggolás használja csak azt az övet. Oldalra mozdul egyet guggolás közben aztán sérv veszély. Nagyobb súlynál meg mehet a térdbandázs is.

A kérdésre válasz: Valaki ilyen valaki olyan :D

2014. dec. 8. 21:48
 5/5 Dogmatix91 ***** válasza:
Akinek nem megy a guggolás az ne guggoljon súllyal. Az meg a másik, hogy az övet is tudni kell használni. Sokan meg se húzzák rendesen vagy nem tudja rendesen préselni a levegőt. Akkor pedig az öv lószart se ér. Attól hogy felveszed az övet még kaphatsz sérvet. Meg kell tanulni guggolni kis súllyal és sokat nyújtani meg bokamobilizációs gyakorlatokat csinálni és nem lesz probléma a guggolással.
2014. dec. 8. 22:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!