Nyújtás edzés után vagy előtt?
Figyelt kérdés
Úgy hallottam hogy hideg izmot nem nyújtunk nem tudom hol olvastam már...2014. dec. 1. 21:03
2/9 anonim válasza:
Edzés előtt bemelegítés kell, amiben dinamikus nyújtás is lehet, az edzés során a gyakorlatok/sorozatok között is mehet dinamikus nyújtás. De a statikus nyújtás csak az edzés végén menjen!
3/9 anonim válasza:
jól olvastad, veszélyes lehet! én a sorozatok között szoktam.
4/9 anonim válasza:
Előtte semmiképp, közte és utána lehet.
5/9 anonim válasza:
Én is láttam már sokakat nyújtani ilyen-olyan edzés előtt. Főleg a "profi" futó anyukáknál látom, hogy nyújtanak 10 percen keresztül futás előtt. Én meg azon gondolkodom, hogy konkrétan mit nyújtanak, mikor még meg se mozdították a kis csoffadt izmaikat?
6/9 *Glissade* válasza:
Lehet finoman nyújtani hideg izmot is, pici átmozgatás után, de TILOS a hajlékonyságra edzeni ilyenkor.
Hatása: kevésbé lesznek sérülékenyek az izmok edzés közben.
Ha hajlékonyabb szeretnél lenni, arra csakis izaddásig bemelegedve, az idegrendszeredet picit lefáraszva, tehát edzés után érdemes!
7/9 *Glissade* válasza:
Semmi bajod nem lesz, ha hideg izmokkal " beleülsz" hátsó békába, de az angol spárgát tartogasd edzés utánra ;)
8/9 *Glissade* válasza:
Ok:
Ugye a hátsóbéka segít, hogy ne szakadj, majd szét edzésen.
De az angol spárga erősebb nyújtás, a hideg izmok sérülékenyebbek, plusz lelkileg sem vagy rákészülve, ill. az alaposan megnyújtott izomra nem szabad közvetlenül utána ráedzeni, mert a nyujtás hatására kevésbé van tónusban!
Ezért kell a VÉGÉRE tenni.
9/9 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek :D
2014. dec. 2. 06:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!