A testépités, miert nem szerepel a olimpiai veresenyszámok közt?
Figyelt kérdés
2014. nov. 30. 18:49
1/14 anonim válasza:
Mert az olimpia elméletileg a sport területét érinti nem a kémiáét.
2/14 anonim válasza:
Leginkább azért mert testépítő versenyeken nincs sporttevékenység, csak esztétikai tulajdonságokat pontoznak. Tény hogy a versenyre való felkészülés komoly fizikai edzés, de maga a verseny esztétikai sport.
Így a Nemzetközi Olimpiai Bizottság soha nem fogja felvenni az olimpiai programba.
3/14 anonim válasza:
Az első az nagyot téved, mert szinte minden sportban ott a koksz.
4/14 anonim válasza:
Egyrészt így is sok versenyszám van, másrészt túl nagy a dopping kockázata.
5/14 anonim válasza:
Mert az nem sport hogy agyon szteroidozót emberek feszengenek a színpadon.A súlyzós edzést nagyon szeretem,de valahogy versenyzés része engem nem fogott meg soha.Kicsit meleg nekem ez a dolog.
6/14 anonim válasza:
Eléggé szubjektív dolog a testépítés szerintem ahhoz. Mint ahogy a szépségversenyek se lesznek olimpiai sportágak (jó, ez kissé durva hasonlat volt).
8/14 anonim válasza:
mert egy szar sport, és senkit sem érdekel a kokszmatyik pipiskedése. koksz nélkül meg úgy néznének ki, mint egy súlyemelő, vagy bírkózó. Azér meg nehogymár olimpiai érmet osszunk, hogy valaki feszegeti a bicepszét.
9/14 anonim válasza:
miért kéne hogy szerepeljen? a testépítés látványsport, úgy mérettetnek meg a versenyzők, hogy pózolnak egy színpadon. a testépítőversenyek közelebb állnak a szépségversenyekhez inkább. ha szigorúan nézzük, nem is rendes sport, a kinézet a lényeg, hol van ez mondjuk egy birkózáshoz vagy atlétikához képest?
10/14 anonim válasza:
Amellett, hogy esztétikai szempontok alapján pontoznak, elég szubjektív is az értékelés. Az hogy ki milyen messze ugrik, vagy súlyemelésben hány kilót nyom ki, azt lehet objektíven pontozni, egyértelmű hogy ki a jobb, de a testépítés nem ilyen.
A fekvenyomás mondjuk szerepelhetne szerintem a versenyszámok között. Ha a pingpong sport, akkor ez is az nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!