Szerintetek tömegeljek vagy szálkásítsak? (kép)
14 évesen, 85 kg és 186 cm vagyok. A fegyencedzést akarom elkezdeni, csak azt nem tudom hogy tömegnövelő vagy szálkásító étrenddel csináljam. A célom egy arányos izmos test.
Szerintem is szálkásíts,mert sajnos elég zsíros vagy. Lövésem sincs milyen az a Harcosok Diétája,inkább a normál testépítő alapelveket kell betartani.
Ha pedig minél gyorsabban akarsz fejlődni,akkor súlyzós edzést javaslok. Persze ha neked ez a fegyenc-dolog bejön (lövésem sincs,mitől ennyire népszerű),akkor csináld,de súlyzós edzéssel fejlődnél a legjobban.
Hát... én is dilemmáznék a hellyedben :)
Azt hittem rá nézek a képre és egyből megálapítom majd... de nem:)
Kevés izom van rajtad, ehhez képest rengeteg zsír. A zsír ezesetben nagyobb probléma, mint a kevés izom!
De ne aggódj, még csak 14 éves vagy. Sokan vannak úgy, hogy 10-14 évesen "kövér kisfiúk" aztán 17-18 éves korukra izmosabb férfiasabb kinézetük lesz :)
Most érdemes szálkásítanod és majd olyan 16 éves korodtól súlyzóra leváltani a fegyencedzést és tömegelni.
Köszönöm ! :D Akkor elkezdek szálkásítani, illetve a fegyencet. És lenne még egy olyan kérdésem hogy 2 naponta edzek és ha közben eljárnék futni az segítene, vagy inkább csak hátráltatna?
Egyébként a fegyencedzéshez ez a videó motivált, és egyszer szeretnék én is így teljesíteni a parkban :P
Ja, hogy a street fegyencedzésre gondoltál...
Nem tudom megnézni a videót mobilról.
Azt neked kell kitapasztalnod, hogy mennyire hátráltat, vagy segít a futás!
Minden ember egyedi. Fokozatosan kezd el az edzést és a futást is!
Ha kevés még mindig tudod emelni...
Egy tuledzéssel rosszabbul jársz így kezdőként, nagyon aláássa a motivációt!
Mehet a futás is mellé persze, de nem kell keményen, egy lightos kocogás is jó, az a lényeg hogy folyamatos tempóban menjen minél tovább akkor hozzájárul majd a fogyáshoz és nem fogod túledzeni sem magad.
Mondjuk decemberben elkezdeni futni az nem kispálya, de hajrá :)
Ha ezen múlik az hogy egy jobb irányba menjek akkor futok a térdig érő hóban is :D Ha már olyan hülye voltam hogy nem tavaly kezdtem el, amikor először gondoltam rá...
Esetleg ha később kérdés merülne fel az edzéssel kapcsolatban, nem bánjátok ha írok privátban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!