Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ha néha kihagyok egy edzést,...

Ha néha kihagyok egy edzést, az még jó is lehet nem?

Figyelt kérdés

Előre leszögezem, nem lustaságból!

1,5-2 havonta kihagynék egy edzést, 3-4 havonta pedig egy hetet. Ezidő alatt egyrészről teljesen regenerálódik az izomzat, másrészt kizökkenek a rutinból, picit elszokik a testem a súlyzózástól, így a következő edzések hatékonyabbak nem? Vagy ez hülyeség?

Nem olvastam erről sehol, saját agyszüleményem, szóval bocsi ha baromság!

2014. nov. 19. 14:50
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem hülyeség a terved.Évente párszor nálam is előfordul,hogy ki kell hagynom 4,5 napokat is.És az ilyen kényszer pihenők után,elég jó erőben szoktam lenni az első edzésen.
2014. nov. 19. 15:02
 2/3 anonim ***** válasza:
Nem értelek. Ha van egy bontott edzésterved, akkor minden második hónapban másik testrészt hagysz ki, vagy hogy tervezted? Egyébként hülyeség szerintem, minden évben van "kötelező" pihenő, akaratodon kívül(nyaralás, betegség, munka/suli), ezért fölösleges.(arról nem beszélve, hogy ha egy edzést kihagysz, még nem fogsz elszokni a súlyzózástól)
2014. nov. 19. 15:40
 3/3 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat!

Teljes testre edzek, szóval nem egy izomcsoportot hagyok ki.

A kényszerpihenőkel nem kalkulálok, azzal nem lehet tervezni, de beteg nem voltam már 3 éve egyszer sem :-)

Lehet, hogy hülyeség, de pl, hétfőn kihagytam, ma edzettem és sokkal jobban bedurrantam, és az erőm is sokkal többet nőtt mint rendesen szokott. Egy kicsit túledzettem magam múlt héten, ezért pihentem még hétfőn is. Innen jött, hogy ebből rendszert kéne csinálni.

Közben jó lehet egy teljes hetet is kihagyni, hagyni az izmokat teljesen 100 %-osan regenerálódni.

2014. nov. 19. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!