Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mi okozhat izomlázszerű...

Mi okozhat izomlázszerű fájdalmat, ha kihagyok pár nap edzést? Mit tehetnék ellene, azon kívül, hogy nem hagyok ki?

Figyelt kérdés
Azzal kezdem, hogy nincs más célom a sporttal, mint jól érezni magam. Nem akarok fogyni, izmosodni, erősödni, semmi ilyesmi. Ezt csak azért írom le, mert különben jön a lehordás, hogy nem szabad minden nap edzeni. Nekem szükségem van rá testileg-lelkileg, úgy alakítottam az életem, hogy bele is fér napi 1 óra közepesen intenzív mozgás, legalább 20 éve. Csak az a furcsa, hogy ha mégis ki kell hagynom 3-4 napot (betegség, utazás, stb miatt) akkor az izmaim elkezdenek fájni, elsősorban a fenekemben. Nem nagyon zavaró, csak fogalmam sincs, mi a magyarázata. Van valakinek ötlete?
2013. szept. 30. 14:28
 1/5 anonim ***** válasza:
Valószínűleg izomláz. Máskor már fel sem tűnik. Mozgás után kardiós levezetés, nyújtás legyen meg mindig. Valószínűleg azért ismeretlen ez számodra, mert ritkán akad sportnélküli nap az életedben. Ez legyen a legnagyobb bajod. :)
2013. szept. 30. 15:03
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Bár szerintem nem izomláz, mert kb a 3.-4. sportmentes napon szokott jelentkezni. Viszont annyira hasonlít rá, hogy az első reakcióm mindig az, hogy végig kell gondolnom, mit is csináltam előző nap. Meg az a furcsa, hogy akárkinek mondtam eddig, mindenki csak a szemét meresztette meg hümmögött, szóval úgy tűnik, mások nem ismerik ezt a jelenséget.

2013. okt. 1. 11:24
 3/5 A kérdező kommentje:
Az lemaradt, hogy persze normálisan szoktam levezetni-nyújtani :)
2013. okt. 1. 13:41
 4/5 Vörösnefelejcs ***** válasza:

Nemtom, segít-e: nekem nem másnap, hanem harmadnapra szokott izomlázam lenni. Nyújtással. Azt viszont észrevettem magamon, hogy zavaró izomláz csak a lábamban, fenekemben marad. Lehet, hogy mert felsőtestre nem edzek olyan keményen? Combra hízok, úgyhogy azzal többet foglalkozok.

Összefoglalva: azt gondolom, te majd eldöntöd, hogy te is főleg lent dolgoztatod magad, és nem rögtön jön ki az izomlázad. Nem aggódnék a helyedben.

2013. okt. 2. 14:48
 5/5 A kérdező kommentje:

Nem aggódom egyáltalán, inkább csak kíváncsi természetem van. És igen, valószínű igaz, hogy többet edzek alsó-, mint felsőtestre. De ha valami újat próbálok, vagy épp kihagyás után nekem már másnap is szokott izomlázam lenni, nem csak harmadnap.

Köszi neked is a választ, de még reménykedek, hogy előáll valaki a tuti megfejtéssel :)

2013. okt. 2. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!