Szintiszoli123 kérdése:
Zabpehely zsírtartalmát mennyivel kell/lehet beleszámítani a napi zsírbevitelbe?
Figyelt kérdés
Tápértékadatok szerint 100 gramm zabpehely zsírtartalma 7 gramm. Van bármi olyan tényező (pl a rostok, melyek esetleg "megkötik" a zsiradékot), ami miatt azt kellene feltételeznünk, hogy ez nem szívódik fel vagy nem hasznosul ugyanolyan mértékben, mint 7 gramm hozzáadott zsiradék (pl. kókuszzsír, amit a húshoz adunk vagy lenolaj, amit salátára öntünk)?2014. nov. 15. 18:20
1/6 anonim válasza:
Telítetlen zsírok vannak a zabpehelyben ne parázz miatta.
2/6 A kérdező kommentje:
Felőlem lehet telített zsír is, attól sem parázom. Én csak a lehető legpontosabban akarom tudni a makróimat, hogy ne találgatni kelljen, az egyes étkezéseim értékeit.
Pl.:
Egyik nap reggel mondjuk zp megy tojással, dióval. A zp-t 64 gramm CH-ra írják, de a gyártó csak 57-nek veszi. A dióban lévő CH lehet, hogy csak rost, az nem is szívódik fel. A zp-ben lévő zsír megint kérdés. A tojás és a dió zsírtartalma megint csak sacc. +- 100 Kcal simán összejöhet.
Aztán másnap rizst eszem, csirkemellel, lenolajjal. Ezt viszont szinte kalóriára pontosan meg lehet mondani.
Hogy hozzam össze, hogy a két étkezés egyenértékű legyen?
Gyanús, hogy ezt rajtam kívül kb mindenki letojná, de nekem nagyon jól jönne, ha tudnám.
2014. nov. 15. 21:16
3/6 anonim válasza:
Számold azt is, mármint én számolok mindent bár kalóriabázisban egyszerű, csak beírom a kajákat az oldal meg összeadja nekem. Attól hogy telített vagy telítetlen, kókusz vagy napraforgó olaj még zsír mind tehát ugyanúgy számolni kell velük.
4/6 anonim válasza:
Ja ilyen adathibákra gondolsz. Szerintem az ami a zacskóra van írva az a reális, azt meg hogy mennyi fog ténylegesen felszívódni senki nem mondja meg neked, de még ha meg is mondja külön minden kajára számolgatni hogy akkor ennyit tartalmaz, de csak ennyi szívódik fel, akkor még annyit ehetek... szóval nem kell túlbonyolítani.
5/6 anonim válasza:
de vigyázz hogy véletlenül se lépj kettő lépssel többet napközbe nehogy plusz kaloriákat égess el és a végén emiatt ne izmsodj. Ha jön a busz véletlenül se fuss utánna mert nem tudhatod hogy az most épp 2 vagy 3 kaloriát használtál e el és emiatt 3 vagy 4 szem rizzsel kell többet enned. Ezekre figyelj nagyon.
6/6 A kérdező kommentje:
Igazad van Levi, csak nekem nincs éhségérzetem. Már 3 éve. Én csak a mérleg után tudom, hogy mennyit eszek. Ha csak a reggelinél mellélövök 60-100 Kcal-t, akkor mennyi jön össze a nap végére?
2014. nov. 16. 08:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!