Edzés közben mire figyeljek, hogy ne tegyem tökre az ízületeimet?
Figyelj a tartásodra, avagy húzd ki magad, de ez elég alap.
Minden gyakorlatot szabályosan végezz és olyan súllyal amiből 8-10-et egyformán szabályosan megtudsz csinálni.
Negatív mozgás során is tartsd a súlyt és ne hagyj mindent a gravitációra, azaz amikor visszaengeded a súlyt akkor is feszüljenek az izmaid.
Láb gyakorlatoknál van még néhány speciális dolog amire figyelni kell, hogy mondjuk térdhajlításkor a térd mindig kifele nézzen és min. vállszélességű terpesz mindig legyen meg...
Fekvenyomásnál terhelés alatt ne mozgasd a nyakad/vállad - én egyszer így húztam meg a nyakam, egy hétig fájt és nem tudtam hátranézni :D
Ja és mindig melegíts be rendesen, esetleg nyújts edzés után.
Köszi a tanácsot! Sajnos hajlamos vagyok rá, azért kérdeztem. Amióta hideg van azóta főleg recseg ropog mindenem. Eddig nem éreztem szükségét, de most lehet, hogy nem ártana. Egy kicsit fájdogál a térdem és a könyököm is.
Te mit ajánlasz? Melyik ízületvédőt érdemes megvenni?
Megmondom őszintén belevesztem a kínálatba, így aztán nem vettem semmit :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!