Jól értem, hogy ha ledarálom a zabpelyhet és turmixba teszek akkor az már nem szilárd kaja? De miért? Mi a különbség a rágás és a darálás között?
Nekem sokkal egyszerűbb reggel darált zabpelyhet tenni a turmixba és meginni, minthogy elmenjen vele egy csomó idő, hogy megrágjam.
Ráadásul reggel ébredés után kb. 1 óráig nem is tudok enni. (Ezért megy a turmix)
Hát elvileg pont azért, amiért a fehérjeporból készült süti is szilárd kaja.
A zab keményítőtartalmának emésztése már a szádban megkezdődik, mivel a nyáladban is megtalálható az amiláz enzim (jólmondom?) már rágás közben szétkapja (vagyishát elkezdi) a kis poliszacharid molekulát kisebb egységekre. Ha turmix formájában megiszod a zabot (keményítőt), akkor ez a folyamat nincs meg, vagy minimálisra redukálódik.
És ez ennyire nem baj?
Mer rengeteg helyen olvastam, hogy turmixban csak napi 1-2 adagot érdemes.
Jaaa, azt tudom, igen.
Kb. a fehérje rendben is van. Még nincs meg 2 gramm / kiló, de alakul. .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!