Mi a francot csináljak, hogy legyen étvágyam?
Rendesen alszok, mozgok eleget, nem belvárosban lakom, szóval tiszta a levegő, vitaminokat szedek... nem tudom mi lehet a baj.
Hétköznap eszek, de keveset.
Most itt a hétvége és a tököm kivan. Van itthon vagy 20 fél kaja. Nekem az se baj ha cukros sütit vagy totál olajos sült krumplit eszek, mert lehetetlen, hogy zsírosodja, de ezek se mennek.
Tegnap egész nap kb. annyit ettem mit máskor egy ebédnél.
Mi az amitől lenne étvágyam?
Írjatok valamit, gyógyszer, vitamint vagy valami kaja amitől megéhezek?
A kokszolnod kéne dumákkal meg el lehet takarodni!
NEM fogok!
Kokszolnod kéne.
Amúgy mindig ilyen voltál? Napi mennyi kalóriát viszel be? Régebben én is hasonló voltam egyébként, hogy alig tudtam enni, nem kellett, de amióta normálisan edzem, futok, szinte mindig éhes vagyok :D Ha nem megy máshogy, tömd magad.
Első sorban, az étrendeddel tegyél valamit, próbálj 3 óránként teljes étkezést csinálni.
Másod sorban, MOZOGJ, a mozgástól az anyagcseréd helyre áll ami tömeg növekedéshez vezet, de normális táplálkozás nélkül nincs értelme, ne egyél szemét kajákat, cukor csokoládé, MCdonalds, stb, tápláló ételeket egyél. Állítsd be a telefonod hogy 3 óránként jelezzen hogy kaja.
Ha komolyan akarod csinálni számold ki kalória kalkulátorral hogy a tömegnövekedéshez mennyi kalóriára van szükséged, és próbálj a bevitel igényéhez képest több kalóriát bevinni, ettől gyarapodni fogsz.
Most sokan meg fognak kövezni de, ha nagyon vékonynak érzed magad és nagyon hízni akarsz akkor, sok kenyeret kiflit zsemlét egyél, tele van szénhidráttal, a fogyókúrások nem hiába kerülik ezeket. Remélem tudtam segíteni, meg tudod csinálni, csak elszántság és fegyelem kell hozzá.
Mondjuk írtam, hogy mozgok.
Amúgy nem eszek szemét kaját, azt csak azért írtam, hogy még azt sem kívánom. Azért írtam, hogy nem csak egyszerűen elegem lett a rizsből meg a csirkéből.
Tök jó, hogy egyek 3 óránként, de a kérdésem az, hogy HOGY LEGYEN ÉTVÁGYAM?
Kb. olyan választ adtál mintha azt kérdezném, hogy hogyan aludjak este ha nem vagyok álmos és erre mondanád, hogy feküdjek le időben.
Számomra a válaszod HASZNÁLHATATLAN!
Erőltetni kell. Nem hiszem hogy van valami csodaszer ami étvágyat növeszt egy magadfajtának. Én például a rizst leturmixoltam, úgy megvolt a napi egy kg egy időben. Az elején alig tudtam magamba erőltetni fél kilót, kellett kb egy hónap, mire megszoktam. De utána már természetes volt.
Mondjuk egy ideje megint nincs etrendem, mostanában az anyagcsere lelassitasaval töltöm az időmet.
Hmm ez a darálós ötlet jónak tűnik.
És hogy csinálod? Szárazon darálod le és utána főzöd meg, vagy fordítva?
És amúgy megeszed vagy turmixba teszed mint ahogy a darált zabpelyhet is szokták? (Gondolom bekanalazod. :) n)
Megfőztem, és beraktam 8 liter vízbe (egy kg-nak annyi kell minimum, nem is szabad teljesen leturmixolni, csak annyira, hogy a megmaradó szemek már ne süllyedjenek le az edény aljára, különben túl sűrű lesz). Aztán 1 literjevel megiszogattam a nap folyamán.
Fehérjeforrásnak raktam bele feherjeport (ha volt, de általában nem volt, ezért is hagytam abba. Mert a 110 kg guggolashoz meg a 80 kg fekvenyomashoz ne kelljen már ennyit enni. Ez a hátulütője a sokszori, szenhidratdus evesnek, hogy maximalizálja, az anyagcserét, és ez azt is jelenti, hogy többet kell enni ugyanahhoz az izomtomeghez, de ez most mellékes).
Ledaralva nehéz megfozni a rizst, mert odaég, de ha mégse, akkor sincs értelme :) ugyanolyan lesz mintha egészben fozned.
Aztán atalltam a lisztre. Egy kg megsutve élesztővel, az is 8 literbe ment, de ezt teljesen le lehet turmixolni.
(Zabbal is próbálkoztam, de azt nem birta a gyomrom. Igazából a búzát se bírja, a fehér lisztet elviszi valahogy, de a teljes kiőrlésű már a sírba visz :D
Annyi előnye van a lisztnek a rizzsel szemben, hogy 12% a fehérje tartalma (ha olyat veszel), a rizsnek meg 6-8%. Persze ha van pénz, akkor nem gond. De nekem Ugye ez számított).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!