Tényleg intelligens vagy, nem is tudom ki akarja bunyóval elintézni a vitát.:-)
Beszélgess tovább anyukáddal, ő biztos szeret téged ilyen hülyének is. Szevasz. Nem kell visszaírnod, mert nem fogom olvasni.
11-13-15 ez a funkcionalitás valóban egy baromság, a 21. század egyik legnagyobb parasztvakítása, illetve marketing szövege (ha érdekel leírom mi köze van ehhez).
A testépítés a kinézetről szól. Az izomtömeg emberek között (!) nem egyenesen arányos az erővel, valamint egyénen belül (!) egyenesen arányos. Valamint az erő is relatív, mert az is erős aki mondjuk egyedül felvisz egy 80 kilós bútort a 4. emeletre, az is aki megpakol egy fél kamiont hagymás zsákkal, az is aki 2 órán belül lefut egy maratont, az is aki egy 1 tonnás autónak kintebb tudja húzni a pic_áját a parkolóban ha nem bír kiállni mert úgy ráparkoltak. Mindegyik más fajta erőt igényel, és aki lefut egy maratont biztos hogy nem fog tudni megemelni egy kocsit, aki meg fekv kinyom negyed tonnát, nem fog kibírni egy 12 órás műszakot a mezőgazdaságban, és fordítva is igaz.
Én azt utálom, hogy általában azok jönnek a funkcionalitással, meg a lehet hogy nagy de kapálni a 60 éves nagyapám is jobban tud szöveggel, akik egész nap egy ültő helyükben rohadnak, mikor hazamennek is csak a tv-t meg facebook-ot bámulják. Én ilyenkor at szoktam mondani, hogy te meg nem tudsz fölvenni egy papírzsebkendőt egyenes derékkal a földről, illetve 1x nem tudsz normálisan leguggolni. Szó szerint az emberek 80%-ának olyan rossz a mozgáskoordinációja meg a fizikuma, hogy nem tud lehajolni egyenes derékkal. Én meg felveszek egyenes derékkal 200kilót, meg leguggolok ass to grass 160-al. Akkor melyikőnk is a "szarabb ember" kettőnk közül? Érted mire célzok. S. Zsolt is ilyesmire gondolt csak radikálisan fejezte ki magát. :D
Előző vagyok.
"Akkor melyikőnk is a "szarabb ember" kettőnk közül?" Ezt úgy értem, hogy egyikőnk sem szarabb alapjáraton. Csak az bosszantó ha a föntebb említett egyén elkezdi fikázni egy nála határozottan masszívabb ember fizikumát.
???
Emberek, teljesen el vagytok tévedve!!! Kedves előző, és sandorzsolt, akkor még1x leírom; senki nem fikázott senkit! Miért is lenne hülyeség a funckionalitás? Te magad írtad le; egy maratoni futó valószínűleg nem fog tudni 100 kg súlyt fekve kinyomni, egy bokszoló valószínűleg nem fogja tudni megcsinálni a gyűrűs gyakorlatokat, amelyeket a tornászok szoktak mindennap gyakorolni, és egy testépítő nem biztos, hogy lefutja a maratont, mert másfajta izomzat kell oda is. Én tapasztalatból beszélek, mert nem egy-két extestépítő/testépítő ismerősöm van; anno, amikor felvételiztem katonai vezetői szakra, akkor a testépítő csoporttársam nem igazán tudott remekelni a felvételin, de szerencsére sikerült neki is. A képzés elején 2 testépítő és 3 "hobby kondis" volt az évfolyamtársaim között, az elején nagyon megszenvedték a képzést, utána persze hozzászoktak, de akkor már máshogyan nézett ki az izomzatuk is. Miért hülyeség a funckionalitás? Két volt kollégám szintén "hobby testépítők" (az egyik talán még indult versenyen is), mostanság kezdtünk el lejárni együtt úszni, egyelőre hamar kifulladnak. Persze, nyilván nem az erőnlétről beszélek, mert aki 100 kg-val guggol, meg 150 kg-val nyom ki fekve, annak természetesen nincs probléma, de nem biztos, hogy intenzív, dinamikus mozgáshoz alkalmas lenne az izomzata - lásd favágás. Ez a funckionalitás. Szerintem totál félreértelmeztétek azt amit írtam, nem arról beszéltem, hogy a testépítők izomzata semmire sem jó, de más mozgásformához más izomzat szükséges. A képen látható srác is valószínűleg nem is testépítő, azt meg nem is értem, hogy miért lenne suttyó (by sandorzsolt)? És nyugi, én nem azok közé tartozom, "akik egész nap egy ültő helyükben rohadnak, mikor hazamennek is csak a tv-t meg facebook-ot bámulják". 13 éve rendszeresen sportolok (talán egy év maradt ki a rendszeres sportolásból a munkámból adódóan), valahogy elvégeztem a katonai vezetői szakot, 8 évig versenyszerűen sportoltam, ebből 3 évet voltam válogatott, és munka után heti 3x tartok edzést felnőtteknek - és igen, munka után nem tv-zek, meg facebook-ozom, hanem egyből dőlök be az ágyba :D Hétvégente meg tanulok. Magamról ennyit!
Azt meg nem értem, hogy interneten miért olyan rosszindulatú mindenki??? Főleg itt gyk-n? Most nem rólad van szó, kedves előző, de sandorzsolt tipikus példája - egy-két ilyen vitám volt testépítőkkel, érdekes módon teljesen barátságosan meg tudtuk vitatni a témát, sandorzsoltot sem bántottam egy szóval sem, de ő jött a magát leminősítő primitív, bunkó, agresszív stílusával, amit a továbbiakban nem is kommentálnék. Ezt a "ki a szarabb ember" kérdést meg szintén nem kommentálnám...
Igazából nem konkrétan neked szántam, csak ami itt el lett kezdve pedzegetve, általánosságban megjegyeztem. Leesett h nem vagy fizikailag analfabéta, hanem sportember.
Viszont én arra céloztam, hogy a funkcionalitás mint kifejezés, vagy inkább amire sokan használják, hülyeség. Végül is a fekvenyomás is ugyan olyan funkcionalitás, mint a kapálás, vagy futás. Épp ezért nem szeretem ha úgy használják, mint ha a hétköznapi összetettebb mozgásformák bármivel is különbek lennének.
S. Zsolti mindig jókat mondd, ennek ellenére sokszor tényleg bunkó, én is "balhéztam" már itt össze vele. De hát na ez egy fórum, szíve joga mindenkinek úgy válaszolni ahogy akar.
Dehát ez a funkcionalitás, amiről te meg én beszélünk! Azt nem tudtam, hogy ez ilyen "divat" téma lett, és tévesen használják, látszik, hogy "gyakran" járok fel ide... Én azt a nézőpontot osztom, amit tapasztaltam is, hogy nincsen olyan emberi izomzat, amely mindenféle mozgásformához alkalmas lenne. Ez nem azt jelenti, hogy aki gyúr, az nem alkalmas semmire sem, és aki fát vág, az meg mindenre, mert ez így hülyeség.
A sandorzsolt stílusáról meg annyit, hogy lehet, hogy ez egy fórum, de szerintem itt is ugyanúgy érvényesek az etika, az elvárható emberi magatartásra vonatkozó szabályok is. Attól, hogy valaki indulatosan próbál érvelni, attól az még nem lesz meggyőző, és ha bunkón viselkedik, ne csodálkozzon, hogy nem tisztelik. Sandorzoltról ennyit, nekem megvan róla a véleményem, a továbbiakban nem szeretnék róla beszélni.
Visszatérve az eredeti témára: ehhez a testhez nem kell koksz, sőt, nem is nagyon kell hozzá súlyzós edzés! Nekem van pár olyan ismerősöm, akik anno versenyszerűen BMX-eztek, nekik hasonló testfelépítésük volt (azóta már puhultak, mert már nem nagyon sportolnak); lehet, hogy mind a hárman jó genetikával rendelkeztek, de nyilván tenni is kellett arról nekik, hogy hasonló izomzattal rendelkezzenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!