Mennyi lehet a testzsírom? (kép)
Illetve milyen testalkattípusba tartozom?(endo,mezo,ecto)
Szerintetek mennyi a testzsírom?(%ban).
173cm 68kg 15/f.
Ti tömegelnétek vagy szálkásítanátok a helyemben?
Amúgy eléggé könnyen jöttek a kilók tömegeléskor, de az eléggé zsírosra sikeredett, már egy ideje szálkásítok, több-kevesebb sikerrel.
Szerintem mindenképp van bennem endo, bár lehet a zsírosodást a sok zöltségnek köszönhetem, kevés húst eszem, inkább sok lencse,bab... ezért nem jó a kajám, kicsit sok a ch.
Ennyi ökörséget régen láttam egy helyen összehordva. A testalkat nem lehet ilyen is meg olyan is. Ez genetikailag meghatározott dolog. Olyan nincs, hogy ma egy hízásra hajlamosító gén működik bennem, holnap meg egy izmosító gén, aztán egy fogyasztó gén.
Egyébként meg elég sovány vagy. A vállad szélesebb, mint a csípőd, melyik hülye lát itt endomorfot?
15 évesen még fiatal vagy a kemény súlyzós edzéshez szerintem. Még növésben vagy.
19-es, ez nem egészen így van. A szempontok, amik alapján kialakították a három alkattipust, nincsenek feltétlen összefüggésben. Van olyan, akinek ektomorf a vázrendszere, mégis könnyen zsirosodik, lassú az anyagcseréje. A haveromnak ugyanolyan vékony a csuklója (meg gyakorlatilag az egesz csontozata) mint nekem, mégis nulla kajával simán elérte a 140 kg fekvenyomast. Én az ő kajájával kb 70-80 kg-ot tudtam elérni.
Tehát mindkettonk vazrendszere kb ekto-mezo (keskeny csípő, átlagos váll), de az ő anyagcseresebessege alig gyorsabb mint egy endomorfé, miközben az enyém extrém ektomorf.
Tehát a gyakorlatban sok embert nem lehet egyértelműen besorolni egy típusba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!