Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Edzéstervet összeállítani?

Edzéstervet összeállítani?

Figyelt kérdés
65 kg-s lány vagyok. Itthon súlyzóznák. Van egy egykezes súlyzóm, 2*2,5, illetve 4*1 kg tárcsákkal. Plusz egy felhúzórúd. Miket lehet ezekkel kezdeni, hogy látványos is legyen és jól megmozgassa külön-külön az izmokat?
2014. okt. 7. 19:57
1 2
 1/11 anonim válasza:
0%
Súlyzóznák xd inkább helyesírásra gyúrj.
2014. okt. 7. 20:04
 2/11 A kérdező kommentje:
Bocsánat, elírtam....
2014. okt. 7. 20:05
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értelmetlen válaszod...gyúrok majd rá. Esetleg érdemben is hozzá tudnál szólni?
2014. okt. 7. 20:06
 4/11 anonim ***** válasza:

Igen, súlyzóznék.:-)

Ennyi súllyal nem sokra mész. Végezd a fegyencedzést és egészítsd ki súlyzóssal. Pl mehet mellé vállból nyomás, oldalemelés, állva beforgatós bicepsz, stb..

A célnak megfelelő étrend is kell.

2014. okt. 7. 20:08
 5/11 A kérdező kommentje:

Egymás mellett van az á és az é betű a billentyűzeten és mellé ütöttem....De jó, hogy itt senki sem vét hibát, mindenki kifogástalan helyesírásból...

A fegyencedzésnek utána olvasok, köszönöm.

2014. okt. 7. 20:17
 6/11 anonim ***** válasza:
Nem kell megsértődni, tettem smileyt is, érteni kell a poént. :)
2014. okt. 7. 20:29
 7/11 A kérdező kommentje:
OK :)
2014. okt. 7. 20:33
 8/11 A kérdező kommentje:

Nem tudom, lehet hülyeséget kérdezek. Ismeritek RR Alakreform magazinjait? 1-1 napra lebontva van benne étrend és edzésterv. Ha azt az edzéstervet követném, de mondjuk 5 kg súlyzóval az jó?

Tudom, hogy Nektek lufi ez a súly, de egy kezdőnek bizony elég...

De ez jó lenne alapnak? Vagy látványosan ettől sem lehet megváltozni? Akkor hány kg-s súlyzókat kellene beszerezni?

2014. okt. 7. 20:37
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Én nem ismerem, de nem is kell. 29 éve edzem, nincsenek csoda étrendek és csodatervek.

Akkora súly kell a gyakorlatokhoz, amivel az adott gyakorlatból szabályosan éppen megy 8-12 ismétlés a sorozatokban. Tehát gyakorlattól függ, hogy mekkora súly kell. Nem mindegy, hogy guggolsz vele vagy oldalemelést végzel vagy egykezes evezést csinálsz. Guggolni 10-et lehet, hogy 40 kilóval is tudsz, de oldalemelni elég lehet az 5kg. Evezni is kell kb 10-15 kg még lányoknak is. Szóval több súlytárcsa kell, ha érdemben meg akarod edzeni az összes izomcsoportot. De mint mondtam ,mehet mellé saját testsúlyos edzés is: fekvőtámasz, húzódzkodás, hátsó támaszos tolódkodás, guggolás (ha megy majd akkor egylábas is), lábemelés függeszkedve, hasprés, stb.

Izmosodáshoz kalória plusz kell, tehát tömegnövelő étrend. Zsírleadáshoz pedig kalória mínuszos szálkásító diéta.

Olvasd el a sárga kapszula című könyvet, az alapok benne vannak. Googleba: sárga kapszula pdf.

2014. okt. 7. 20:48
 10/11 A kérdező kommentje:
Értem. Olvastam már többek között a Sárga kapszulát is. Próbálkozok, nagyon kezdő vagyok még. Köszi hasznos volt amit írtál. Akkor be kell szereznem valami jobb minőségű súlyzókészletet. Haspadot is érdemes? Az nem egy nagy beruházás.
2014. okt. 7. 21:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!