Edzéstervet összeállítani?
Igen, súlyzóznék.:-)
Ennyi súllyal nem sokra mész. Végezd a fegyencedzést és egészítsd ki súlyzóssal. Pl mehet mellé vállból nyomás, oldalemelés, állva beforgatós bicepsz, stb..
A célnak megfelelő étrend is kell.
Egymás mellett van az á és az é betű a billentyűzeten és mellé ütöttem....De jó, hogy itt senki sem vét hibát, mindenki kifogástalan helyesírásból...
A fegyencedzésnek utána olvasok, köszönöm.
Nem tudom, lehet hülyeséget kérdezek. Ismeritek RR Alakreform magazinjait? 1-1 napra lebontva van benne étrend és edzésterv. Ha azt az edzéstervet követném, de mondjuk 5 kg súlyzóval az jó?
Tudom, hogy Nektek lufi ez a súly, de egy kezdőnek bizony elég...
De ez jó lenne alapnak? Vagy látványosan ettől sem lehet megváltozni? Akkor hány kg-s súlyzókat kellene beszerezni?
Én nem ismerem, de nem is kell. 29 éve edzem, nincsenek csoda étrendek és csodatervek.
Akkora súly kell a gyakorlatokhoz, amivel az adott gyakorlatból szabályosan éppen megy 8-12 ismétlés a sorozatokban. Tehát gyakorlattól függ, hogy mekkora súly kell. Nem mindegy, hogy guggolsz vele vagy oldalemelést végzel vagy egykezes evezést csinálsz. Guggolni 10-et lehet, hogy 40 kilóval is tudsz, de oldalemelni elég lehet az 5kg. Evezni is kell kb 10-15 kg még lányoknak is. Szóval több súlytárcsa kell, ha érdemben meg akarod edzeni az összes izomcsoportot. De mint mondtam ,mehet mellé saját testsúlyos edzés is: fekvőtámasz, húzódzkodás, hátsó támaszos tolódkodás, guggolás (ha megy majd akkor egylábas is), lábemelés függeszkedve, hasprés, stb.
Izmosodáshoz kalória plusz kell, tehát tömegnövelő étrend. Zsírleadáshoz pedig kalória mínuszos szálkásító diéta.
Olvasd el a sárga kapszula című könyvet, az alapok benne vannak. Googleba: sárga kapszula pdf.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!