Segítene valaki szálkásító étrendben - nem megszokott probléma (? )
Szálkásítani szeretnék, de egészségügyi okok miatt naponta max. 45 g fehérjét fogyaszthatok.
A kérdésem, hogy mit ehetek ebben az esetben és mennyit (testsúlyhoz arányítva)?
Minden segítö választ elöre köszönök.
jajj istenem, soha nem értem meg, miért válaszolnak az ilyen kérdésekre azok a 15 évesek, akiknek annyi fogalmuk van a táplálkozásról mint amennyit elolvastak Bunny könyvében...
Az emelt fehérjebevitel nem feltétele a szálkásításnak, mindössze aktív sportembereknél kell az izomzat megtartásához, a valóságban egy átlag egészséges nem aktívan sportoló embernek nincs semni szüksége, ilyen brutális mennyiségû fehérjékre. Egy átlagos 70kg os embernek kb 40-70gramm fehérjére van szüksége. Neked nemes egyszerûséggel úgy kell megtervezned az étrendedet, hogy a magas fehérje hiánya miatt fennálló kalória hiányt, szénhidrátból, fõleg magas rosttaryalmúakból és zsírokból, fõleg telítetlenekbõl ( lenmag, tökmag, hal, olíva stb olajokból hõkezelés nélkül.) kell bevinned.
De a betegséged miatt én azt mondom, mielõtt drasztikusan változtatsz az étrendeden, feltétlenül keress fel egy dietetikust, valamint kérd ki az orvosod véleményét is.
Nagyon köszönöm a válaszodat, sokat segítettél.
Orvossal már beszéltem, azt tudom, hogy mire kell odafigyelnem, csak a gyakorlati oldallal nem voltam tisztában
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!