Milyen értendet javasoltok? NEM megszokott probléma
A gondom az, hogy kb 15 kg felesleget le kellene adnom, de az étrenddel komoly bajom van.
Ugyanis krónikus veseproblémám miatt a fehérjét csökkent mértékben szabad fogyaszatnom, ami napi max. 20 g-ot jelent.
A fogyáshoz elvileg a szénhidrátokat eleve csökkenteni kellene, a fehérjét alacsonyan kell tartani, zöldségekböl meg nem tudok, annyit megenni, hogy ne legyek állandóan éhes.
Olyan étrendre lenne szükségem, amiben ugyan nincs extrém sok kalória (napi max 1500), nincs sem sok CH, segm sok fehérje benne, és mégis jóllakok töle.
Ha valaki segitene, nagyon megköszönném.
Ketogén táplálkozás. Reméld hogy a zsírokkal ne legyen problémád :)
(nem lesz)
Ha nem is feltétlenül ketogén, de mindenképpen zsírban gazdag táplálkozás kell, a szénhidrát lehet azért kicsit magasabb, mint a ketogén táplálkozásban, ha az extra alacsony szint nehéz lenne :) Én nem szeretném hosszútávon méregetni és válogatni a zöldségeket...
A zsírokkal remekül jól lehet lakni, némi zöldség, némi fehérje, megoldható ez.
A fehérje 20 g-ban van maximálva, ennél több esetén vesegörcsöt kapok.
A gondom nem az elvi összetétel, hanem a gyakorlati étrend, mert zöldségeket sok zsirral azért nem lehet állandóan enni, mert egyrészt a sok zsírtól rendszeresen hányok meg megy a hasam, másrészt meg igen unalmas és egyoldalú lenne az étrend, ha minden nap sírban tocsogó zöldségfélét ennék.
Köszi az eddigi tippeket, de konkrét étrend illetve receptek is kellenének.
Konkrét étrend: Google -> ketogén étrend.
Nem megy a zsírtól a hasad, csak meg kellene szokni. Ha fel van telve az epehólyagod, akkor akkor szépen emulgeálod a zsírokat. Nyilván napi 5 étkezéshez nem tud elég epe termelődni és besűrűsödni. Ezt tudni kell.
Egyhangú a zöldségevés? Erre írhatnék csúnyákat. Betegen inkább nem válogatnék, hanem maximálisan örülnék hogy van lehetőségem meggyógyulni.
Egyébként egy libazsíros/májas hagymás zöldséges-salátás kajálást azért ne csórizzunk le.
Mindegy.
Itt olvass
A zsírfogyasztásnak ismereteim szerint van még egy trükkje. Elfogyasztás előtt is lehet emulgeálni. Valami citromos kókuszzsír krémet szoktak ajánlani. Ezt könnyebb feldolgozni kezdő gyomorral is. Utána kell járni kicsit, az út adott, a jó hatások ismertek, neked kényszered van hogy kövesd, innentől csak akarni kell.
Hahaha meggyőződésem hogy varázslatos utazás lesz, amely során a jelenlegi fehérjefóbiás veséd is rendbe jöhet. És gondolom kihívás is lesz ebben az egészben.
Nekem a kókuszzsír-mogyoró-meggy vagy valami más piros gyümölcs kombó jött be :) Ilyen 1:1:2-3 arányban már elég finom tud lenni, ha a gyümölcs érett és ízes. Nálam egy adagnál az egység 1 dkg, az 3-4g CH és 2g alatti fehérje. Persze ez csak egy nem túl kalóriadús édesség, nem komoly étel, de röpke éhségre nekem jól jön.
Hajajj, nagyon nehéz, én ritkán eszem húst, úgyhogy a ketogén napjaimon tojással és olajos magokkal voltam el a zsíron kívül, de azoknak olyan fehérjetartalmuk van, hogy egy ilyen extrém vesebeteg korlátnál kevés ehető belőlük, de akkor hogy visz be az ember elegendő kalóriát? Nem rejtett zsírt tényleg nehéz nagymennyiségben bevinni, én sem szeretem a tocsogós dolgokat, persze ha az egészségem múlna rajta, lehet, hogy megpróbálnám valahogy kisakkozni...
Azt hiszem, ez az eset az, ahol célszerű kerülni a tojásfehérjét és a sárgáját használni, hisz ott egységnyi fehérjére sokkal több kalória jut a zsír miatt... A tojást semmiképp sem hagynám ki, hisz egyrészt roppant hasznos étel, másrészt feldobja a táplálkozást. Személy szerint olajos magvakat is használnék, persze nagyon óvatosan, de nekem változatosságra van szükségem, ahogy szerintem a legtöbbünknek. S nem vinném le olyan nagyon a szénhidrátbevitelt, mint ahogy az én normális, fehérjét sosem számolgató (úgyis kb. a szükséges minimumszinten lesz) étrendemmel, mert tényleg nem lehet szinte csak zsíron s némi zöldségen élni.
Írásban gondolkodtam, bocs, ha kusza és haszontalan lenne :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!