Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Min kellene még változtatnom,...

Min kellene még változtatnom, hogy látszódjon az eredmény?

Figyelt kérdés
1,5 éve edzek, súlyzós és kardiót vegyítve. Egészségesen/diétásan étkezek: csirke, zöldségek, zab, kevés gyümölcs, mandula/mogyoró, túró, tojás és ezeket a "gyúrós" kajákat eszem. Mivel lány vagyok, amúgy sem eszek nagy adagokat és direkt kihagyom a köretet (rizs, krumpli...stb, zöldséget eszek helyette), viszont, nem hogy szálkásabb nem lettem, de egyáltalán nem változok semmilyen irányba. Kezdek beleőrülni, hogy igenis rendesen edzek és rendesen eszek, mégsem látszik semmi. Gondolom, hogy izmot építsek ahhoz kevés az a mennyiség amit eszek, ahhoz hogy szálkásabb legyek, pedig túl sok. Valakinek volt ilyen jellegű problémája vagy tudna nekem tanácsot adni? Szerintem ez nem "plateau" (nem jut eszembe, a magyar megfelelője) és már 3x elolvastam minden kapszulát, buildert...stb. Tény, hogy nem testépítő akarok lenni, de szálkásabb testet szeretnék az átlagnál. Ne haragudjatok, ha rossz topikhoz írtam, de valamilyen szinten érinti ezt is.

2014. szept. 27. 19:04
 1/5 anonim ***** válasza:
Először nem ártana kis izmot növelni, amihez kalória plusz kellene. Szóval jól gondolod, ehhez keveset eszel. Majd ha van elég izom, amit érdemes leszálkásítani, akkor szálkásító diétára váltasz. Itt pedig kalória mínusz kell. Ha nem megy le heti 0,5-1 kg, akkor csökkented a szénhidrátot. Ennyi az okosság. Egyszerre nem fogsz tudni zsírt leadni és izmosodni, max a nagyon kövér kezdőknek megy.
2014. szept. 27. 19:08
 2/5 anonim ***** válasza:

Az van, ha se nem fogysz, se nem izmosodsz, akkor tulajdonképpen szinten tartasz. De ezt te is leírtad, de itt a megerősítés is :D

De azért pár alap hiba, hátha valamire ráismersz:

- nem pihensz eleget (regenerálódás)

- ugyanazokat a gyakorlatokat végzed egyfolytában

- nem emeled a terhelést, súlyokat

De gondolom te is tudod, a kaja meghatározó tényező a testépítésben. Ahogy sándorzsolt is írta, ha nincs rajtad nagy felesleg, akkor érdemesebb egy kis kalóriaplusszos tömegnövelő étrend, amitől elkezdesz izmosodni, majd késöbb szálkásíthatsz. (Bár egy izmos és kicsit zsíros lány még mindig jobban nézz ki, mint egy vékony de izomtalan "formátlan")

2014. szept. 27. 19:30
 3/5 anonim ***** válasza:
Sajnalom,csakis olyan modszert tudok amivel jovőhetre testepito leszel..
2014. szept. 27. 22:03
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Azért valamennyi izom van rajtam, tehát a szálkásításnak szerintem látszani kellene valamilyen szinten (még ha minimálisan is).
2014. szept. 28. 11:30
 5/5 anonim ***** válasza:

"tehát a szálkásításnak szerintem látszani kellene "

De éppen ez az, hogy nem szálkásítasz. Mert ahhoz kalória mínusz kellene, hogy tudj zsírt leadni. Ha leadnál zsírt, akkor látszódna is. Az egészséges kajálás nem egyenlő a szálkásítással, mert a szálkásításnál nem mindegy a mennyiség!

2014. szept. 28. 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!