23 éves lány vagyok, izmosodni szeretnék. Milyen étrend kiegészítőt használjak?
Tömegnövelő étrend kell. Googleba-alapismeretek.
Edzés után pedig mehet egy jó tömegnövelő vagy ezt összerakhatod magad is. Veszel tejsavóproteint és ehhez teszel edzés után gyors szénhidrátot, pl dextrózt, és/vagy maltodextrint. Vagy ezen szénhidrátok keverékét is lehet kapni, pl carb-f, carbo x. Ezeket is teheted a fehérjéhez, de csak edzés után! Más időpontban nem kell gyors ch. Reggel meg mehet pl zabhoz a protein tápkieg.
nem kell étrendkiegészítő az izmosodáshoz. nincs olyan hogy "alkat", csak rossz edzés és étkezés. be tudod vinni, csak figyelni kell rá.
ha olyan életed van, hogy enni se tudsz normálisan, akkor inkább azon kellene elgondolkodni, hogy annak az "életnek" mi értelme van. de még ha nicns is időd rá, kiszállítós ételekkel is lehet edzeni.
Ha rossz az alkatod, tényleg nehéz változtatni. Évekig kínlódtam, mire sikerült olyan étrendet és edzéstervet összeállítanom, amivel tudok egyáltalán fejlődni! Mert a neten elérhető infók se univerzális megoldásokat tartalmaznak... De ha nem tartom az étrendet, akkor az egész fejlődés megáll. Nem mindig olyan egyszerű egy étrendet tartani, ha nem egész nap egy helyben dolgozol vagy tanulsz, hol melegíted meg magadnak a kaját? Turmixxal se lehet naponta 3-4 étkezésként megoldani. A legtöbb kajáldában túl zsírosan főznek, nagyon drága, és még nem is elég jó minőségű. Én átérzem a kérdező gondját, mert nem mindenki tud attól fejlődni, hogy "egyél csak bármit, és annyit, amennyi belédfér".
A genetika meg fontos: nekem nagyon vékony és gyenge csuklóm van, nagyon lassan tudok emiatt fejlődni az olyan alapgyakorlatokban, mint pl. a fekvenyomás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!